Szerintetek ha a négyes teszt vizsgálat eredménye rendellenességet mutat a babánál, van rá lehetöség ezt helyre hozni, hogy a baba egésséges legyen vagy a teszt által korábban tudjuk meg, hogy a babánk rendelleneséggel születik majd meg?
Figyelt kérdés
2009. szept. 14. 09:24
1/5 anonim válasza:
Mivel a Down kór genetikai determináció, ezért "gyógyítani" nem lehet. Beszéld meg az orvosoddal, ő milyen esélyeket lát.
2/5 anonim válasza:
Nekem a négyes tesztnél magas kockázatot mutatott ki Down korra, ezért holnapután megyek amniocentézisre. Nem kockáztatunk, hogy a tesz csak egy arányszám 1:170, a mintavétel konkrét eredményt mutat. Nem kell mondanom, hogy mennyire ideges vagyok már. Szívesen lennék már egy héttel előrébb.
Neked melyik lett rendellenes eredmény?
3/5 anonim válasza:
Nem, sajnos ezek a tesztek a genetikai rendellenességeket mutatják ki, azok pedig visszafordíthatatlanok születés előtt és után is. Ha a teszt pozitív, akkor amnio-t javasolnak a dokik, ez az egyetlen ismert 100%os biztonsággal rendellenességet kimutató vizsgálat, utána kell dönteni hogy megtartjátok e az esetlegesen beteg babát vagy nem....
4/5 anonim válasza:
Szia, nekem is rossz lett az eredményem, csak nekem kombinált tesztem volt. Voltam amniocentézisen, és minden rendben volt. Megnyugodhattam. 35 hetes km.
5/5 anonim válasza:
Szia!
Nekünk is rosszlett az eredményünk a Down korra 1:75 arányba.( Aztán kiderült hogy valószínűleg rossz időben voltam vérvételen.)
Amniora mentünk mi is ,mert nem kockáztatunk.
3 hetet izgultunk, de utána végre megnyugodhatunk.
100%-ban megtudtuk, hogy egészséges és kislány lesz.
32hetes győri pocakos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!