Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 4. hétben járok, kezdjek el...

A 4. hétben járok, kezdjek el szedni valamilyen kismama vitamint, vagy ráérek még ezzel? Illetve ha szedjek, akkor melyiket? Melyik a legjobb?

Figyelt kérdés
2013. márc. 10. 18:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Attól hogy nem voltál még dokinál nyugodtan szedhetsz vitamint.Boldog babavárást!
2013. márc. 10. 19:41
 12/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Remélem minden rendben lesz, és egészséges kisbabám lesz!
2013. márc. 10. 19:43
 13/20 anonim ***** válasza:
Egyébként honnan kezdve számoltad a 4 hetet?
2013. márc. 10. 19:48
 14/20 A kérdező kommentje:
Az utolsó menstruációm első napjától.
2013. márc. 10. 19:59
 15/20 anonim ***** válasza:

Akkor már a teszt kimutatta?

Csak megerősíteni tudom én is, Folsav (legfontosabb az első 3 hónapban) és Gravida.

2013. márc. 10. 20:07
 16/20 A kérdező kommentje:
Igen, már két tesztet is csináltam és mindkettő kimutatta! :)
2013. márc. 10. 20:07
 17/20 anonim ***** válasza:

Igen, mindenképp kezdj el valamilyen magzatvédő vitamint szedni, vagy legalább folsavat, minél előbb.

A velőcsőzáródás kb pont most zajlik le, ebben játszik nagyon fontos szerepet a folsav, ezért szokták ajánlani, hogy még a teherbeesés előtt kell szedni valamilyen terhesvitamint, mert mire kiderül a terhesség, általában már lezajlott a velőcsőzáródás.

Nem baj, hogy nem voltál még orvosnál (igazából felesleges is a 6. hét előtt menni, ha amúgy minden rendben van), vitamint nyugodtan szedhetsz "saját felelősségre", csak jót teszel vele a babádnak.

2013. márc. 11. 04:41
 18/20 anonim ***** válasza:
Igen, vitamint orvos nélkül is szedhetsz. Általában rá is van írva ezekre, hogy a baba tervezésekor is már ajánlott szedni. Nem gyógyszer, nem lesznek káros mellékhatásai. Esetleg lesz olyan, amit nem bír a szervezeted valami miatt (pl. kihányod, nekem is volt ilyen), akkor válts át egy másikra.
2013. márc. 11. 07:23
 19/20 anonim ***** válasza:
Minél előbb elkezded, annál jobb! Gravida, Elevit, Femibion vagy Ladeevit, ezek mind jók.
2013. márc. 11. 07:48
 20/20 anonim ***** válasza:
Minimum folsavat mindenképpen szedj, amúgy terhesvitaminnal sem ártasz, sőt, de van, aki berzenkedik ellene, akkor meg kell kérdezni az orvost, mit ajánl.
2013. márc. 18. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!