Ez már magas vérnyomásnak számít? Aggódok!?
Pár napja mérem a vérnyomásom, mert fájdogál a fejem sokszor. 4 napja mérem, ezek az értékek reggelente:
132/75 pul 82
118/75 pul 82
128/72 pul 75
136/83 pul 83
Terhesség előtt, mindig alacsony volt a vérnyomásom 90/75 110/75 néha 12/75 között mozgott. Akkor ez a 136/83 már magasnak számít?Holnap felhívom a dokim, de aggódom!Ugye nem lesz baja a babának?13 hetes vagyok!
Innen egyik érték sem számít magas értéknek, még a legmagasabb mért értéked is normálisan mondható, még ha a legfelső határon is van, de az nem baj, ha többször méred, mert az, hogy most nem magas, az nem jelenti azt, hogy később sem lesz az.
Nekem is normális vagy csak pici mértékben volt magas a vérnyomásom a terhesség alatt, egészen a 36. hétig, amikor is egyfolytában magas volt, fehérjét is találtak a vizeletemben, vizesedtem is, így egyértelműen igazolódott a toxémia. Szóval figyelni kell rá, de ez most még normális érték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!