Az NST vizsgálatkor csinálnak CTG vizsgálatot is? A kettő nem ugyanaz, ugye?
34. héttől kell majd mennem először NST-re,és arra lennék kíváncsi,hogy ekkor még csak a baba szívhangját fogják figyelni,vagy már azt is,hogy vannak-e méhösszehúzódásaim?!
22.hét óta keményedek és görcsölgetek,és a védőnőm 2 hete azt mondta,hogy örülne annak,ha az NST-t már a 34. héttől elkezdenénk.(Csak azt nem mondta,hogy miért,én pedig nem is kérdeztem tőle).És arra gondolok,hogy lehet,hogy ezért akar elküldeni hamarabb,hogy megfigyeljék,hogy van-e már fájás.Hétfőn megyek hozzá tanácsadásra,akkor rákérdezek,hogy miért küld már a 34.héten.
31+4 hkm
Ugyanaz.
Van olyan gép, ami a méhösszehúzódást is nézi, de van, amelyik erre nem képes.
Én Miskolcon élek, itt a Semmelweisben pl. van 3 gép, ebből csak 2 mér összehúzódást is, a 3. nem (ill. a 2-ből is az egyik néha méri, néha nem).
Mindig oda ültem, ahol épp volt hely.
Voltam 8-9 alkalommal NST-n, ebből összesen talán 3 alkalommal ültem olyan gépnél ami ezt is mérte.
NST=non-stressz teszt. Magyarul nyugalmi állapotban készült CTG. A CTG=cardiotocografia. cardio=szívműködést, tocométer=méhösszehúzódást méri.
Két görbét rajzol, felül a szívfrekenciának a görbéjét, az alsón meg a méhösszehúzódásokét.
Emellett vagy ilyen kis nyomkodóval vagy automatikusan jelöli a magzatmozgást.
Ezt én is tudtam,hogy mit jelent a rövidítés.Azzal nem voltam tisztában,hogy ezt tulajdonképpen 2 különböző géppel nézik-e,vagy ezt a 2 vizsgálatot egy és ugyanazon gép csinálja-e.Meg hogy ez a 2 vizsgálat ugyan az-e..tehát,hogy NST-vel is néznek-e méhösszehúzódást,vagy azt csak CTG-vel nézik-e.
De végül is így sem tudtam meg,hogy mire számíthatok,hogy amikor először megyek majd NST-re akkor kiderül-e az,hogy van-e már fájásom vagy sem,mert vagy olyan gép lesz ami azt is kirajzolja,vagy nem :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!