Két terhességed végig ugyanolyan volt? Mennyire hasonlítottak?
Nem, teljesen más volt. 1. 12 hétig émelygés rosszullét hányinger hányás (többször is és véletlenül sem reggel voltam rosszul hanem délután és este).
Aztán utolsó harmadban vizesedés gyomorégés 41.+4 re szültem alig vártam hogy vége legyen. Ja és viszonylag rossz élményű szülés.
2. baba semmi émelygés hányinger vagy bármi. nem volt keményedés, görcs, vizesedés és gyomorégés is csak minimális. Álom szülés 2 óra alatt:) Úgyhogy nekem szöges ellentéte volt.
Hasonló kérdést tettem fel pár héttel ezelőtt, ugyanezekkel a félelmekkel ...
Az első babámmal a 6-21. hétig masszívan hánytam, nem tudtam kikelni az ágyból, infúziót kaptam. A nap 24 órájában olyan szintű agresszív hányingerem volt, hogy folyamatosan a lavór fölé voltam görnyedve, és vártam, hogy jöjjön, de csak öklendeztem :-((( Ha sikerült is hánynom, egy pillanatnyi megkönnyebbülést sem hozott. Mindentől undorodtam, enni-inni nem bírtam. A 16. héttől kezdett halványan javulni a közérzetem, de a szülés után múlt csak el a hányinger, végigikísért 40+3-ig ...
Most 12+1 napos kismama vagyok, rettegtem, hogy mi lesz velünk, ha ismét olyan állapotba kerülök. A Kisfiam most lesz 2 éves, Őt el kell látnom.
Hát, élek ... A hányingerem most egy kicsit később kezdődött, a 8. hét körül, és nem olyan borzalmasan, mint a Kisfiamnál. Most is egész nap gyenge vagyok, rossz a közérzetem és szívem szerint csak aludnék, de el tudom látni a fiamat és nagyjából a háztartást is. Viszont az utóbbi pár hétben mindig délutánra és estére leszek nagyon rosszul, most is fojtogat a hányinger, ilyenkor már semmit nem tudok kezdeni vele, csak szenvedek. Most is undorodok szinte mindentől, de azért magamba tudom erőltetni a buborékos vizet, nem kell infúzió ...
Szóval, bár nagyon rosszul vagyok most is, azért nagyságrendekkel jobban, mint az első babánál.
Szívből kívánom, hogy számodra is kellemesebb legyen a második babavárás!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!