Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tudom nem ide tartozik a...

Tudom nem ide tartozik a kerdes, de megis mit szoltok hozza?

Figyelt kérdés

vajdasagi magyar masodik gyermeket varo anyuka vagyok.Allando munkaviszonyban, de a munkahelyem sajnos olyan hogy allando fizikai megterhelesnek vagyok kiteve illetve egeszsegre karos anyagokkal dolgozunk ez miatt az orvosom ket honap utan kiirt nalunk ugy mondjak terheseg megtartasra.

a munkahelyemen a fizetesem felet levonjak az egeszsegbiztositasra ami arra szolgal ha elmegyunk betegszabatsagra akkor is kapjunk penzt.

erre a minap kozolte az orszag vezetosege hogy sajnos egyszeruen nincsen arra penz hogy a terhes kismamak akik nem dolgozhatnak a terhesseg elejetol fizetest kapjanak.

illetve van de az csak a fovaros kismamait illeti meg oket pedig ez ido allat teljes fizetes illeti.

egyszeruen nincsen szavam akkor hova lesz az a penz amit tollem illetve masoktol levonnak.

Viszont az allami egeszseghazban nincs semmi amivel komolyabb vizsgalatokat el lehet vegezni, mindent borsos aron meg kell fizetni maganrendeleseken.

egyszeruen ugy erzem hogy mindent megtesznek azert hogy elehetetlenitsek a gyermek valalast anyira fel vagyok haborodva hogy azt mar szavakban nem lehet kifejezni. Nem tudom magyarorszagon ez hogyan mukodik?

2009. szept. 13. 08:17
 1/4 anonim ***** válasza:

Biztosan jól értettél mindent ezzel kapcsolatban? Olyan nincs hogy csak egy bizonyos városban jár táppénz, más városokban meg nem!És olyat sem lehet hogy a már terhes kismamáktól elvonnak bármit is, az ilyen költségvetést érintő kérdésekben törvényt kell hozni és annak hatályba lépése előtt türelmi időt kell adni.

Most akkor táppénzen vannak a kismamák vagy teljes fizetést kapnak? Vagy a szülés utánra érted?

2009. szept. 13. 08:31
 2/4 A kérdező kommentje:

igen sajnos igy tortent ezt mar ev eleje ota akartak torvenybe hozni de most kerult ra sor es hat nalunk mind ezt hirekbe bemondtak az a baj hogy a mi penzunk koztudottan nem marad a kozsegeknek hanem mind a fovarosba megy mindenfele ado formajaban es ezert van ott penz a kismamaknak tehat ez az egesz orszagra ervenyes csak a fovarosunkra nem.

mivel ott van mibol fizetni a tobbi kozsegben pedig nem marad ra penz.

sajnos nalunk minden meg lehet tenni.

pl a nyugdij is csak 65 ev utan jar ugyanugy a noknek is mint a ferfiaknak. kerdezem en a mai vilagban ki az aki ezt megeri?

2009. szept. 13. 10:03
 3/4 A kérdező kommentje:
ja es semmi fele penz nem lesz addig amig el nem megyunk szulesi szabadsagra vagyis szules elott egy honapal kezdodik.
2009. szept. 13. 10:05
 4/4 anonim ***** válasza:
sajnos nem tudok hozzászólni, de mindenesetre felháborító. A mai világban, amikor mindenhol csökken a gyermeklétszám, minden kormánynak arra kellene törekednie, hogy támogassa az anyukákat, ne pedig elvegye a kedvüket a gyerekcsinálástól. Így nem csoda, ha kihal a népesség. És akkor most semmi pénzt sem kapsz?
2009. szept. 13. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!