175-178cm vagy afeletti terhesek hány kilóval kezdtétek mennyit híztatok a végére, kaptatok "beszólást" a súly miatt esetleg?
Én 177 cm vagyok, 72 kiló, még nem híztam semmit (17 hetes vagyok). Nem érzem magam hú de túlsúlyosnak.Az orvosom és a védőnő is azt mondja hogy nem is baj hogy még nem híztam, illetve hogy 7-8 kiló lenne a kívánatos max. Én úgy olvastam hogy a túlsúlyos anyukáknak javasolják ezt a 7-8 kilót kb. Most komolyan én túlsúlyosnak számítok? Vagy így terhesség fronton másképp vannak ezek a kiló dolgok mint alapesetben 22.8as a Bmi-m én azt gondoltam ez oké.
Nagyon odafigyelek mit eszek így is, semmi kívánósság, kilengés pedig szívesen odaülnék én is egy tál jégkrémmel vagy tudom is én.
Az első terhességem korábban volt jópár évvel és máshol is éltünk akkor tájt. Akkor 78 kilóval kezdtem és 91 kilósan mentem szülni mégsem emlékszem ennyire szoros megkötésre, ez az utóbbi időben lett ilyen központi kérdés?
Családban is sógornőm is barátnők is ezzel kezdték mennyit híztam már meg sógornőm mutogatta a kiskönyvét hogy ő a szüléskor volt 72 kiló ( 168 cm hozzá szerintem ez nem ugyanaz).
Igen hát nekem is furcsa, mert a 165-168 centi körüli barátnőim, ismerőseim rokonaim, olyan 60-65 kg körül vannak és teljesen normális alkatúak tehát ebből kiindultam hogy a 175-177 körüli magassághoz 70-74 kg nem lehet olyan sok (ugyanazzal a matematikai művelettel) de ezekszerint mégis.
Van egy barátnőm aki 165 cm és hozzá 55 kiló de ő valóban nagyon nagyon vékony, az a típus aki hiába eszik, nem hízik. Szóval ezen az elven a 180 cm 60-64 kg is vékonynak tűnik így olvasva, aztán a fene tudja élőben lehet hogy nem:)
a 178 cm 65 kg vagyok! Írtam is, hogy ez alkattól függ...olyan dolgokon vagytok fennakadva...:D hihetetlen...
hidd el nekem, ha élőben látnál, nem ezt mondanád! A hasam szép nagy, elég rendesen látszódik. Jó pár felesleg is van rajtam hidd el, a comb, fenék, derék...abszolút nem vagyok vékony!! De, ezt ti már csak annyira tudjátok!!
Mellesleg hozzáteszem nem 30-40 éves vagyok, hanem jóval fiatalabb!!
Szia!Én 175cm vagyok,69kg,al kezdtem a kismama létem de erős csontú is vagyok.Az elején szinte semmit nem híztam,azt hiszem a 24héttöl kezdtek feljönni a kilók.Most 35hetes vagyok és ma voltam a védőnőnél,82kg vagyok.Sztem ha megállok 15kg-nál az teljesen jó!
Nem szabad ilyenkor a kilókkal törődni,ami jól esik edd meg és szépen fejlődjön a picike,az a legfontosabb! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!