Ha a méhlepény elkezd leválni azon tudnak még segíteni valahogy? Csak elméleti kérdés?
Nekem az első terhességemnél a lepény lent tapadt, elérte a méhszájat. 26 hetesen bevéreztem, irány a kórház. Négy napig infúzióra voltam kötve, utána még két hétig bent tartottak megfigyelés alatt. Állítólag a lepény kicsit elkezdett leválni, de meg tudták állítani. Az én esetem szerencsés, ez a leválás minimális volt, bent a kórházban ettől sokkal rosszabb eseteket hallottam.
Ha teljesen leválik a lepény, akkor bizony szülni kell, akárhány hetes a baba.
Az egyik sztori a szobatársamé, 35 hetesen levált a lepény, gyorsan beért a kórházba, megcsászározták és megmaradt a baba.
A másik történet szomorúbb, 24 hetes kismama már hiába került kórházba, a lepény levált, a baba nem élte túl...
Amit tudnak tenni: pihentetik, fektetik a kismamát, magnézium infuzió a szülés megakadályozására, de ha a lepény így is leválik, a babát ki kell venni.
A mi történetünk jól végződött, a 40. héten szültem, és a második terhességemnél is lent volt a lepény, de vigyáztam, és azzal sem lett baj.
Hát én ennyit tudok a témáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!