Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha a méhlepény elkezd leválni...

Ha a méhlepény elkezd leválni azon tudnak még segíteni valahogy? Csak elméleti kérdés?

Figyelt kérdés
2013. márc. 2. 11:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Nekem az első terhességemnél a lepény lent tapadt, elérte a méhszájat. 26 hetesen bevéreztem, irány a kórház. Négy napig infúzióra voltam kötve, utána még két hétig bent tartottak megfigyelés alatt. Állítólag a lepény kicsit elkezdett leválni, de meg tudták állítani. Az én esetem szerencsés, ez a leválás minimális volt, bent a kórházban ettől sokkal rosszabb eseteket hallottam.

Ha teljesen leválik a lepény, akkor bizony szülni kell, akárhány hetes a baba.

Az egyik sztori a szobatársamé, 35 hetesen levált a lepény, gyorsan beért a kórházba, megcsászározták és megmaradt a baba.

A másik történet szomorúbb, 24 hetes kismama már hiába került kórházba, a lepény levált, a baba nem élte túl...

Amit tudnak tenni: pihentetik, fektetik a kismamát, magnézium infuzió a szülés megakadályozására, de ha a lepény így is leválik, a babát ki kell venni.

A mi történetünk jól végződött, a 40. héten szültem, és a második terhességemnél is lent volt a lepény, de vigyáztam, és azzal sem lett baj.

Hát én ennyit tudok a témáról.

2013. márc. 2. 11:37
 2/14 A kérdező kommentje:
Akkor lényegében, akkor tudnak magnéziummal segíteni, ha nem vált le teljesen...
2013. márc. 2. 11:57
 3/14 anonim ***** válasza:
Igen, kezelni csak akkor lehet, ha nem teljes a lepényleválás. Ha ez következne be, akkor életmentő műtéttel azonnal be kell fejezni a terhességet a korától függetlenül. De ha terhes vagy, akkor elméletben se stresszeld magadat ilyesmivel.:)
2013. márc. 2. 13:46
 4/14 A kérdező kommentje:
Igazából azért tettem fel a kérdést, mert ma nagywc után úgy láttam mintha valami barnáznék.. de nem voltam benne biztos hogy az volt (kicsit undi, de hasmenésem volt és lehet hogy az került a wc papírra) így lezuhanyoztam és nézem magam, de azóta semmit se látok... Ha persze újból látom akkor megyek a dokihoz, de sajna nem vagyok biztos benne..
2013. márc. 2. 13:54
 5/14 A kérdező kommentje:
18 hetes vagyok ez lemaradt.. és 10 hetesen is barnáztam mert mellső falon tapad meg a lepény mélyen, de azóta elvileg teljesen jó helyen van...
2013. márc. 2. 13:55
 6/14 anonim ***** válasza:
Kórházi körülmények között tudnak.
2013. márc. 2. 14:23
 7/14 anonim ***** válasza:
Még a részeleges lepényleválás is erős vérzéssel, és/vagy görcsökkel jár, nem barnázással.Nem valószínű, hogy téged ilyesmi fenyegetne, ne törd a fejedet rajta:))
2013. márc. 2. 14:36
 8/14 A kérdező kommentje:
Mondjuk ez már több mint 2 órája volt, azt gondoljátok, hogy ha tényleg barnáznék, akkor már lenne valami nem? Azóta se látok semmit :D
2013. márc. 2. 14:39
 9/14 A kérdező kommentje:
Amúgy a kérdést azért tettem fel, mert el se tudom képzelni ilyenkor már mitől lehet még vérezni... 17 hetesen voltam 4d-n és ott minden a legnagyobb rendben volt..
2013. márc. 2. 14:41
 10/14 anonim ***** válasza:
Nekem orgazmus utan barnazas jelentkezett..13 es 15 hetesen(akkor tudatosult bennem hogy amiatt).
2013. márc. 2. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!