Babás anyukákat kérdeznék, többi lent?
Figyelt kérdés
Ma voltam 32 hetes uh-n és az orvos azt mondta, hogy 2160 gramm a pici fiam:)Elvileg 31 hét 4 napos vagyok ma, de a gép már 33 hetesnek mutatott.Kérdésem az lenne, hogy ha most ekkora a baba, milyen születési súlyra számíthatok, és előrehozzák e a szülés időpontját, ha 32.hét után nagyobbnak mérik?Köszönöm a válaszaitokat előre is.2013. márc. 1. 17:44
1/7 anonim válasza:
Szia gratulálok a fiacskádhoz :)Az uhá súly alapján dönt a gép.Nekem is többet mutatott két héttel többet mutatott,és hamarabb is szültem,de nem azért mert előrébb hozták,hanem mert szivárgott a magzat víz.37 hétre szültem,és 3675 gr volt.Most 6 hónapos rossz csont :)
2/7 anonim válasza:
Ezek a méretek a 12. hét után már nagyon eltérőek lehetnek. A gép az átlagoshoz képest mér, így arra már semmit nem kell adni, hogy a mérete hány hetesnek felel meg, csak az számít, hogy arányos legyen. Nekem mindig sokkal nagyobb volt mindkét gyermekem a terhességi korához képest és szép kis duckó babáknak "születtek meg" (3900 g és 56-58 cm).
A szülés időpontját pedig mindig az utolsó havitól kell számolni, kivéve ha valakinek az átlagostól nagyon eltérő ciklusa van vagy össze-vissza menstruál, akkor a 12. heti uh-hoz képest.
3/7 anonim válasza:
nekem is nagyobbnak mérte a gép a lányomat. nem hozták volna előre a szülést, de muszáj volt. 39 hetesen császároztak, a gép nagyot tévedett, a 3,5 kilós babám a valóságban csak 2520 gramm volt :)
4/7 anonim válasza:
Szia! Nekem is nagyobbnak mérték a babám... és fejlettebbek,Én is a 37. héten szültem de nem azért, mert előre hozták hanem mert úgy döntött a kislányom elég volt. 3250 gramm és 48 cm volt :) .. a 35 heti ultrahangon mérték 3760grammnak. :) így szerintem akkor biztos, ha kint lesz..:)
5/7 anonim válasza:
32 hetesen 2200grammra mérték a fiam.42.héten született 3900grammal és 51cm-vel.De az orvos nálam azt mondta,hogy az utolsó 10napban már kezdett vesziteni a súlyából,tehát az 'eredeti' súlyát 4200grammra tippelte.Viszont barátnőm fiát 32 hetesen 2350grammra tippelték 40.héten született 3200grammal:)
6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat mindenkinek!
2013. márc. 2. 10:25
7/7 anonim válasza:
Akár 2-3 hét eltérésis lehet már ilyenkor. Ebben a korban nem nagyon van értelme előrébb hozni a szülés időpontját. Attól, hogy nagyobb, még nem lett hirtelen idősebb. A 12 hetes uh a mérvadó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!