Ha a kismama dohányzik, akkor a magzat is függő lesz? És késöbb az anyatejből megkapja a nikotint?
Úgy nem lesz függő, mint pl a kábítószerező anyák gyerekei, akiknek tényleges elvonásai tüneteik vannak a világrajöttük után, és rettenetesen szenvednek is tőle. De épp elég az oxigénhiány, ami gyakorlatilag minden szervét és az idegrendszerét érinti a gyereknek. Lehet, hogy születése után nem látszik rajta semmi, mert keze-lába megvan. De lehet kisebb a súlya, lassúbb a mozgásfejlődése, gyengébb az immunrendszere, nehezebben tanul majd, stb.
Szoptatásnál pedig megjelenik a nikotin és az összes káros anyag a tejben.
Nem feltétlen lessz függő!!!
De nem szabad dohányozni terhesség alatt!! Lehet hogy azt mondja sok kismama:ooo hát én végigdohányoztam a terhességet mégis egészséges gyereket hoztam a világra!!!
Ez nem teljesen van igy, mert az idő hogy telik ugy jöhetnek elő a gyereken a tünetek ami akkor lehet fel sem merül az anyukába hogy ez a cigi miatt van!!
Ez lehet pl tanulási nehézség,fulladás enyhe betegségek amiket sokkal hamarabb elkap mint más gyerek!!!
Tehát nem feltétlenül lessz függő a baba is felnőtt korára,sokkal inkább beteg lehet így vagy úgy!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!