Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan tudhatnám meg, hogy...

Hogyan tudhatnám meg, hogy befordult-e a babám?

Figyelt kérdés
Ultrahang sajnos már nem lesz, de én szeretném tudni, hogy merre jár a baba:) 30hkm.
2013. febr. 27. 10:42
 1/9 anonim ***** válasza:
Hogy érted hogy nem lesz már uh?
2013. febr. 27. 10:43
 2/9 A kérdező kommentje:
Nálunk sajnos a 20 hetes genetikai az utolsó! Ingyen már nincs, csak maszekba lehet menni.
2013. febr. 27. 10:47
 3/9 anonim ***** válasza:

Szia!

A 32-ik héten is van kötelező uh, ezt meg kell csinálnia ingyen az orvosodnak:

"A terhesség alatt 4 kötelező ultrahang vizsgálatot végez az orvos, ennyit támogat a TB.

Az első vizsgálatkor megnézik van-e már szívhang, megállapítják a baba korát, a 12.héten a tarkóredő vastagságát vizsgálják, a 18.héten a szerveket nézik meg, a 32-36. héten pedig a súlyfejlődést, a lepény állapotát figyelik, valamint flowmetriát (áramlásmérést) csinálnak.

Van olyan orvos is, aki minden hónapban csinál ultrahangvizsgálatot és akadhatnak ettől eltérő időpontok is, de a kötelező ez a 4 vizsgálat."

2013. febr. 27. 10:50
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem is fura ez, hogy a 20.héttől már nem nézik a babát uh-n? Akkor hogyan állapítja meg, hogy minden rendben van-e, ahogyan az előttem válaszoló leírta? Nálunk is a 4 kötelező: terhesség megállapítása, 12. hetes, 18.hetes, majd 32 hetes uh. De nálunk uhg-znak a 36.héten is, majd a terhesség végén 2 naponta, pl magzatvíz mennyiségét, stb. 20 hét után kezd nőni igazán a baba, akkor kell még csak igazán szemmel tartani. Mi az hogy nincs uh, csak fizetős? Merre laksz te?
2013. febr. 27. 10:54
 5/9 anonim ***** válasza:
ez nalunk is igy van! en angliaban elek. itt csak 2 kotolezo uh van! a 12. es a 20. heti. nincs tobb! (csak akkor ha van valami gond, normal terhessegnel ennyi van sajna!)! mi 3 het mulva megyunk haza egyet a csaladhoz es akkor csinaltatunk egy 3D uh-t. nekunk az lesz az utolso.
2013. febr. 27. 11:13
 6/9 A kérdező kommentje:

Csajok! Sajnos nem lesz több uh, legalábbis ingyenes nem.

Válaszolna valaki a kérdésre, mert tényleg érdekel:)

2013. febr. 27. 11:27
 7/9 anonim ***** válasza:
Uh nélkül legfeljebb abból tudod majd sejteni, hogy merre jár, hogy hol érzed. Ha a bordáidat rugdossa, akkor jó eséllyel befordult. Ha lent kalimpál akkor nem fordult még be.
2013. febr. 27. 11:33
 8/9 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy én az egész hasamban érzem:D Utoljára 2 hete voltam dokinál, akkor a szívhang köldök alatt bal oldal volt.
2013. febr. 27. 11:36
 9/9 anonim ***** válasza:
Elvileg az orvos ki tudja tapintani uh nélkül is, meg gondolom, a szívhang "helyzetéből" is tudnak következtetni. Ha mindenhol érzed mozogni, akkor más ötletem nincs.
2013. febr. 27. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!