Tegnap voltam a 12 hetes uh-n és ott kiderült 14 hetes vagyok, adatok lent, megnéznétek?
Menstruációm szerint 12 hetes vagyok, voltam uh-n, gesztációs kor 13 hét 7 nap.
BPD: 24mm, THD: 2mm, CLR: 68mm, NT: 2,1mm
Amikor 8 hetes vagyoltam, azt mondták 9 hetesnek megfelelő nagyságú a baba, most meg már 2 héttel nagyobb?
Az én fiam 12 hetes értékei még a tiédnél is nagyobbak voltak, de nem módosítottak semmit a kiírási dátumon, továbbra is a menzesz szerint számoltak.
Szóval ha neked sem mondtak mást, nem módosítottak, akkor a menzesz szerint vagy kiírva és annyi idős terhes vagy.
Az megint egy másik dolog, hogy valójában mikor fog a babád megszületni.
Az én fiam pl. a nagy értékekkel 38. héten született 3960 grammal és 54 cm-el. Szóval ha nagyon akarnánk, simán rá lehetne mondani, hogy genetikailag is nagyobb volt, mivel mi, a szülei sem születtünk kis súllyal, de akár azt is, hogy simán előbb fogant. Mert ugye a plusz-mínusz 2 hét mindig benne van. Vagyis simán idősebb terhességről volt szó, mint a menzesz szerint számolva. Egyébként világ életemben rövidebb ciklusaim voltak, mint az átlag.
Elméletileg a 12 hetes korig ha nagyobb a baba, akkor azért, mert előbb fogant, addig módosíthatnak a kiíráson, de ha utána nagyobb, akkor az már genetika. De nem minden orvos veszi figyelembe. És általában hagyják a menzesz szerinti időt.
nekem 13+ 1 nél nagyobb volt a babám....
bpd:24 mm
crl:74 mm
2-es vagyok.
Igen, ha nem módosítottak, akkor 12 hetes terhes vagy.
Amúgy a babám 12 hetes értékei:
BPD: 25 mm
CRL: 69,4 mm
És egyáltalán nem módosítottak, de még azt sem mondták, hogy nagyobb lenne a koránál.
Legelőször a 33 hetes uh-n, amikor is más orvoshoz kerültem, mint addig, ő mondta, hogy 2 héttel nagyobb a baba, vissza is rendeltek kontroll uh-ra, de mondta is, hogy ilyenkor már nem módosítanak a kiíráson, továbbra is a menzesz szerint történik, de nagy baba lesz.
És nem csak hogy nagy baba lett, de a kiíráshoz képest 18 nappal előbb született.
Szóval én azt mondom, hogy nálunk benne volt a pakliban, hogy előbb is fogant, vagyis nem a menzesz szerint számolt kiírás volt a jó, de most már mindegy is.
Szóval azért mondom, hogy ettől még lehet tényleg azért nagyobb a babád, mert ő is előbb fogant, de az is lehet, hogy nem, csak nagy baba lesz, de teljesen idő szerint fog születni.
Majd kiderül nem is olyan sokára.:)
Itt mindent megtalálsz:
Szerintem a 14 hét nem reális. 12-13 hét közöttiek a méretek, kukkants rá :)
Az NT-re nem mondtak semmit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!