Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Abból lehet nagy baj, hogy...

Abból lehet nagy baj, hogy nem szedek kismamavitamint? Elevitet szedtem, de az ára miatt abbahagytam. A vérképem eddig jó volt.

Figyelt kérdés
2013. febr. 27. 07:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
magne b6 helyett kérj a dokitól receptre Pulv. magnesii citrici -t, az receptre olyan 140 ft 10db. a magne b6 tényleg szörnyen drága. a folsav sem vészes, sok van benne, nekem csak 2 dobozzal kellett venni a terhesség során. gravidát meg egy 90 szemeset vettünk 5e ért, igaz drága, de még most is van belőle, nem szedtem rendszeresen.
2013. febr. 27. 08:29
 12/22 A kérdező kommentje:

Köszi a kedves hozzászólásokat azoktól akik aggódnak :)

A gyereknek már megvan mindene, ugyanis a második lányomat várom. Ha akarnám megvehetném a vitamint is, de gondoltam, ha jó a vérképem akkor inkább nem veszem meg ha nem muszáj.

A többi infót pedig nagyon köszönöm!

2013. febr. 27. 08:36
 13/22 anonim ***** válasza:

Folsavat szedj, szerintem a magnézium ilyenkor még nem kell, bár nem tudom hány hetes vagy!

Én sem szedtem csak folsavat, viszont nagyon figyeltem a táplálkozásra. Mindig minden értékem tökéletes volt!

2013. febr. 27. 08:46
 14/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Én sem szedtem terhesvitamint. Kivéve a dokim felírta a magnézium-citrit-et. Tökéletes magnézium forrás! Én magne b6 helyett szedem. 1300 FT 100 szemes kiszerelésben.

2013. febr. 27. 09:25
 15/22 anonim ***** válasza:

Az elsővel szedtem, a másodikkal nem. Egyiknek sincs semmi baja.

Mindkettővel plusz vasat is szedtem, mert nagyon vérszegény vagyok, illetve a sok keményedés miatt a másodiknál magnéziumot marékszámra.

Az a naturlandos magnezi citricii vagy valami ilyen, azt kaptam, pár száz forintból megvolt a 3 doboz.

2013. febr. 27. 10:25
 16/22 anonim ***** válasza:
Nekem az orvos egyenesen azt mondta, ne szedjek, folosleges, ha kiegyensulyozott a taplalkozas. Bar a sok zoldseg, gyumolcs dragabb, mint a vitamin... De ez amugy is alap nalam, igy nem szedek pluszban.
2013. febr. 27. 10:32
 17/22 anonim ***** válasza:
Hány hetes vagy? Az én dokim pl. alapból nem ajánlotta a 12. hét után.
2013. febr. 27. 12:09
 18/22 anonim ***** válasza:
12. hét után felesleges a folsav. viszont vasat azt szednék, mert majd a 20. hét után lesz lehet rosszabb a vastartalékod, szülésig meg jó lenne feltölteni, hogy ne vérezzél el majd szülés közben. Szerintem is drágább a gyümölcs mint a vitamin... de az elevit amúgy is egy nagy sz@r szerintem, nincs benne jód, a jód meg fontos, terhesség alatt dupláját igényli a szervezet... Szedd legalább kétnaponta, a calcium is fontos, hogy ne a te fogaid menjenek tönkre, gondolom kétgyerekes anyaként is még szeretnél nőként kinézni. egyél sok tejterméket akkor, de hát az is nagyon drága, minden drága...
2013. febr. 27. 12:51
 19/22 masni1 ***** válasza:

Valószínűleg semmi bajod nem lesz, ha nem szeded az Elevitet. Az Elevit Czeizel Endre kisérletei alapján került a köztudatba. A nyitott gerincű babák születését akadályozta meg. A többi csak gyógyszergyári reklám. A kajádra figyelj, és a vérképedre. A többi felesleges luxus.

Sőt veszélyes is lehet. A hugom sok kalciumot szedett és a lánya benőtt kutaccsal született. Amikor kisbabaként magas lett a láza, az agya nem tudott tágulni, és kétszer kellett lumbálni.

Szóval nyugi!

2013. márc. 4. 08:56
 20/22 anonim ***** válasza:
Én az elsőnél végig szedtem. A másodiknál anyagi okokból nem. A baba egészséges lett, én viszont teljesen lerobbantam.(Fogak, hajhullás) Utólag azt mondta az orvos: hja, a baba mindent elvesz, amire szüksége van.(Azért még imádom :) ) Megjegyzem, a vérképem végig tökéletes volt. Szerintem, ha megteheted, szedjél vitamint.
2013. márc. 4. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!