Van itt olyan kismama, akit már 34 hetesen elküldött a védőnője NST-re?
Tegnap voltam tanácsadáson,és mondta,hogy ha legközelebb megyek akkor már megbeszéljük azt is,hogy mikor kezdjem el az NST-t,de ő szeretné ha már 34 hetesen elkezdeném.Én nem kérdeztem rá,hogy minek már akkor elkezdeni,csak néztem rá,hogy hát jó legyen.
Milyen esetekben küldenek hamarabb??Én arra gondoltam,hogy lehet,hogy azért,mert 11,5 kilót híztam és ezért szeretné,ha hamarabb lenne ellenőrizve a babám vagy nem is tudom.Más is volt már így?
30 hkm
Én is akkor mentem NST-re, de ikreket vártam, akik egy hét múlva meg is születtek.
Engem nem a védőnőm küldött, hanem az orvosom.
Rá kellett volna kérdezned, hogy miért látja jónak a korai NST-t, s persze még mindig megkérdezheted.
Èn külföldön élek, itt 30-ik héttöl van CTG már.
Engem az elsövel 27 hetesen küldtek el, mert folymatosan keményedtem és görcsöltem.
Másodikkal 30-ik héten.
Itt csak 4x néznek UH-al ha nincs baj, de 4 hetente van vizsgálat. Ekkor vizeletet, sulyt, vérnyomást, és méhszájat, PH értéket néznek. 30-ig héttöl ctg-t is.
Azt mondják, hogy ha baj van a baba szívhangja az egyetlen ami jelzi. pl 36-ik héten még van egy UH és onnatól meg sem nézik a baba´t, de 2 hetente már ctg van, és túlhordásnál 2 naponta ctg.
Szóval ne parázzál, 2 héttel elöbb mész, úgy tudom Mo-n is 36-ik héttöl küldenek.
Ja igen,a keményedéseket és a görcsöket el is felejtettem,akkor lehet,hogy ezért küld már 34. héttől?!Már 22 hetes korom óta keményedek és görcsölök,de még 2 héttel ezelőtt teljesen zárt voltam.De ha ő jónak látja,akkor persze inkább megyek hamarabb mint hogy baj legyen.Már amúgy is olyan kíváncsi vagyok,hogy milyen az a vizsgálat :)
Nálunk(tiszaújváros) a védőnő foglalkozik ilyen beutalós meg vizsgálatra küldős dolgokkal,mert itt csak egyetlen egy nőgyógyász van,és őhelyette a védőnők intéznek ilyesmit..a beutalókon rajta van a doki pecsétje,de ő nem foglalkozik annyira a kismamákkal.A tanácsadóba néha van rendelés,akkor elmennek a kismamák hozzá akinek van gondja,de a kismama helyett a védőnője mondja el a dokinak,hogy mi a baj.Szóval ennyit az itteni orvosról.Meg állítólag itt nálunk az NST-t sem a doki csinálja,hanem a nővérek,vagyis az asszisztensei.
32. héttől jártam NST-re, mert korábban kezdett meszesedni a méhlepényem! Nem baj, ha jobban odafigyelnek rád! Nálam is csak elővigyázatosság volt. Így biztosabb minden! Egyébként is két hét múlva menned kéne! 36. héttől már mindenképp küldenek! És igen, nem az orvos nézi/végzi, hanem a nővér, asszisztens. Csak maximum megnézi az eredményt!
Elhiszem, hogy várod már, csodálatos dolog hallani a babuci szívverését! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!