Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nomalis ez? 12-ik hetben...

Nomalis ez? 12-ik hetben jarok es masodjara kapok gombas fertozest. Mit tegyek? Szedtem gyogyszert, de ugy nez ki nem igazan volt hatasos. Volt vlki hasonlo heltyzetbe?

Figyelt kérdés
2009. szept. 10. 10:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Kaptál kúpot? Férjedet is kezelték? Éltek házaséletet? Sajnos terhesség alatt fogékonyabbak vagyunk a fertőzésekre, de azért ha ilyen gyakori, az nem normális, szerintem nincs kikezelve rendesen vagy a "forrás" nem szűnt meg... Canesten a leghatásosabb, a combi vény nélkül kapható és a 12. hét után terhesek is használhatják.
2009. szept. 10. 11:04
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia! Sajnos nekem is 2 hetente visszajött a gombás fertőzés a terhesség elején. Azt mondta a doki, hogy ilyenkor hajlamosabbak vagyunk rá, mert a terhesség alatt megváltozik a hüvelyben a savi vegyhatás, amely biztosítja az intim higiénia megtartását. Az 5. hónap környékén már nem jött vissza...

Canesten combi-t javaslok, az hat és terhesek is használhatják.

2009. szept. 10. 11:12
 3/8 A kérdező kommentje:
Canestent hasznaltam, a ferjemet nem kezeltek es azota nem is voltunk "Ugy" egyutt.En is a megvaltozott huvelyflorara gondoltam, ma megprobalok eljutni dokihoz. Koszi a valaszokat
2009. szept. 10. 11:58
 4/8 anonim ***** válasza:
Első vok: akkor csak valószínűleg hajlamosabb vagy a hüvelygombára, érzékenyebb a szervezeted.... Remélem holnap a dokid talál valamilyen hatékonyabb megoldást!
2009. szept. 10. 12:20
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom hová jársz dokihoz, de én is így voltam az eslő terhességemmel. Havonta megvizsgált a doki kézzel is és persze kéthavonta gombás lettem. Kikezelte, meggyógyultam, majd megint megvizsgált és visszajött. Most a második terhességemnél nem hagyom hogy vizsgálgasson csak az elején meg a végén. Nincs is semmi bajom. Remélem Te is hamar kigyógyulsz.
2009. szept. 10. 12:30
 6/8 anonim ***** válasza:

nekem az elso trimeszterben volt tobbszor is, nagyon el voltam keseredve, de az orvos szerint ha a baba mozogni kezd, változik a helyzet, más a hormnszint és az intenzív mozgásoknak koszonhetoen más a természetes folyás, kevésbé marad meg a fertzés. és ugy is lett! késobb már csak 1x volt problémám, a 30. hét kornéyékén...viszont nem kezeltem magam, mindig elmentem inkább orvoshoz, hisz a fertozés nem feltétlen gomba, és akkor más a kezelés is...

a megváltozott huvelyflora érzékenyebb a fertozésekre, vigyázz a felfázással, tejsav tartalmu tisztálkodok is jok a megelozésben, ill. probiotikumok. ha nem is tablettában, de élokulturás joghurtokat v kefirt nyugodtan fogyaszthatsz, erositik a huvelyflorát. kerulni kell a muszálas fehérnemut, a parfumozott tisztasági betétet v torlokendoket, erre mindre érzékeny lehet a huvely.

egy ismerosomnek nálamnál is tobbszor volt problémája, szinte végig, elég kellemetlen volt, de mindketten egészségesek.

2009. szept. 10. 14:27
 7/8 anonim ***** válasza:
megint utolso: én is érzékeny voltam minden vizsgálat után, és minden honapban volt belso vizsgálat:( szerintem a kesztyu anyaga ingerelt, de ezt csak 1-2 napig éreztem, h kellemetlen:(((
2009. szept. 10. 14:29
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, megnyugtatok és használhatok.Próbálok odafigyelni mindenre, orvos szerint a túlzott tisztálkodás is lehet az okozoja, meg túl sok kimikálé( ezt nem tudom szebben leirni) használata. nálam mindkettőből volt bőven.

Mindenkinek jó babvárást.

2009. szept. 10. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!