Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valóban közeleg a szülés?...

Valóban közeleg a szülés? Tapasztalatokkal rendelkező anyukák véleményére lennék kíváncsi

Figyelt kérdés

Pár napja akivel csak találkozom, mki azt mondja: nincs sok hátra, mert látszik rajtam.

A kézfejem terhesség előtt is gyakran bedagadt, de utóbbi időben tényleg szinte egész nap puffadt. A lábamon csak tegnap vettem észre ezt a tünetet, de azóta sem lohadt le. A párom szerint olyan a szám, mintha szilikonnal fel lenne töltve és az arcüregemnél is duzzadtabb. A szomszédom a bebesett (kissé karikás) szemeim miatt állítja, hogy nincs sok hátra.

Nos, én semmilyen jelét nem észlelem annak, hogy hamarosan szülni fogok. Nem keményedek (csak esténként érzem keményebbnek a pocim, amikor kimegyek a mosdóba, de mire visszaérek az ágyba, el is múlik), nincsenek jóslóim, ráadásul teljesen zárt még a méhszáj és a pocim sem "szállt le". Viszont 2-3 napja megy a hasam (nem kellemetlen, nem kell rohannom, csak a napi dolog híg -bocsánat, de nem tudtam máshogy leírni!)

Időben mondjuk már jók vagyunk, hisz tegnap töltöttem be a 37. hetet.

Akik már szültek, milyen előjeleket tapsztaltak?

És a "NEM SOK" az mit jelent? Pont azt a 3 hetet, ami még hátra van?

Hálás lennék a tapasztalatokért, mert már igen kezdek parázni, hogy minden olyan hirtelen fog történni...

2009. szept. 10. 10:36
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Sok tapasztalatom nincs, eddig egy kislányt szültem egy hónapja. Nekem is mondogatták, hogy "áááá, nem húzom én már a 40. hétig!"

A szomszédom - ilyenek ezek a zsomszédok - azt mondta, látszik rajtam (talán a hasamra gondolt), hogy előbb meglesz a baba.

...végül a 40. héten túl már úgy indította be az orvos a szülést. Aznap négyen voltunk a szülőszobán reggeltől. Az én kislányom lett meg negyedikként. Késő estére. Na, hát, csak ennyire volt sietős! Nem adott mások véleményére, hogy ő majd előbb jön! :)

2009. szept. 10. 11:07
 2/8 anonim ***** válasza:
hidd el nem a szomszedod fogja megerezni,hogy mikor fogsz szulni!nekem is mondtak de nem ugy volt!egy pentek este beszelgettunk a parommal es mondtam neki,hogy en erzem hogy holnap szulni fogok,nevetett hiszen volt meg 11 nap a kiirt idoig.szombat reggel mikor mondtam hogy kell indulni,azt hitte viccelek,de amikor latta,hogy folydogal a vizem elhitte.szombat delutan 3,45kor meglett a kisfiam.semmi jel nemvolt nalam azonkivul,hogy egyfolytaba azt a jelt kaptam az agyamtol,hogy "holnap szulni fogsz"konnyu szulest neked!
2009. szept. 10. 11:21
 3/8 anonim ***** válasza:

Én 37 hetesen szültem (a nyákdugóm már a 35. héten a távozás mezejére lépett).

Nem voltam bedagadva sehol, és jóslóim sem voltak.

Egyik nap nagyon energikusnak éreztem magamat, szinte szétfeszített a tenni vágyás (eznem volt már jellemző az utolsó időszakra :D ), aznap le is pucoltam az összes ablakot, megfőztem 5 féle kaját, és elég alaposan kitakarítottam. Ja, egész nap ment a hasam, nem volt igazi "hasmars", de gyakran produkáltam kevéske hígabbat (bocsi).

Hajnalban arra ébredtem, hogy 5 perces fájásaim vannak, bementünk a kh-ba, reggel nyolckor elfolyt a magzatvíz, 10.40-kor meglett a lányom.

2009. szept. 10. 11:58
 4/8 anonim ***** válasza:
Arra nem nagyon lehet adni, amit az emberek mondogatnak. A dokim viszont mondta, hogy nincs reális esélye, hogy végig kihordjam, min 10 nappal előbb meglesz. a 36. hétre lett meg előjel nélkül. Előtte nap még úszni is voltam. Talán annyi, hogy előtte nap az egyik mellem érzékeny volt. Én nem vizesedtem.
2009. szept. 10. 13:40
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia.Nekem már 36hetesen jöttek ezek a tünetek,és akik láttak azt mondták,hogy már nincs sok hátra.39+3hétre született a kisfiam:D

Üdv.1 éves manó anyuja

2009. szept. 10. 14:16
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem az orrom nőtt meg,nagyon.bár én vizesedtem is,nem lehehet hogy te is?a vérnyomásod rendben van?
2009. szept. 10. 18:17
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi a megnyugtatást!

Én is úgy gondolom, jön, amikor Ő úgy gondolja.

De azért örülnék, ha előte valami jelet adna nekem is.

Utolsó válaszolónak: a vérnyomásom stabilan 110/70 körül mozog.

Sok örömöt nektek a Picikben!

2009. szept. 10. 19:42
 8/8 anonim ***** válasza:

Minden nap azt mondják, h nem sok van hátra, hasam lent, kakilok sokat, melleim fájnak, szám nagy, ujjaim dagik. De mégsem. Én lennék a legboldogabb ha még ma este beindulna, ill. ki a kislányom, de valahogy nem érzem magam szülés előtt...

38 hkm

2009. szept. 10. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!