Van egy betegsegem az epelepszia es ha epelepszias vagyok lehet egeseges gyerekem?
Természetesen igen!!™
Folyamatos orvosi ellenörzés alatt zökkenömentesen kihordhatsz egy terhességet!!! Sok sikert és kitartast kivanok neked!!!!
2. vagyok
Ha szedtél gyógyszert, akkor nagyon valószínű, hogy a terhesség alatt is kell, ha abbahagyod, akkor nyilván megvan a roham esélye, főleg, hogy a terhesség rendesen megborítja a szervezeted.
Lamitak lamotrigin tartalmú? A neve alapján gondolom.
Én Lamolepet szedek, az lamotrigin tartalmú, simán lehet szedni terhesség és szoptatás alatt is! (Genetikusnál is voltam ez ügyben, mikor terveztük a gyereket)
Az első 3 hónap alatt nem szabad emelni a gyógyszeradagot, utána már lehet, ha a gyógyszerszinted csökken.
Azt mondta a neurológusom, hogy nagyon kicsi a rendellenesség lehetősége csupán a gyógyszer miatt, az is olyan, ami könnyen helyrehozható, plasztikázható.
Az első gyerekkel minden oké volt, a másodiknál volt egy érdekesség, amiről sosem derül ki, hogy a gyógyszer miatt volt-e, de mókás:
A jobb fülkagyló felső részén, ahol "kiindul" a fejtől van egy pici bőrbehúzódás, ami most már szinte nem is látszik. És a fülcimpája születése után alakult ki!
A bal füle tök oké.
Most 9 hónapos és teljesen egészséges, és hibátlan a kinézete is, leszámítva a kissé elálló füleket :)
Mindenképpen kezdj el terhesvitamint szedni már a tervezésnél, és emelt szintű folsavat kell szedni az epilpsziásoknak!!!
A Lamictal jó, szedheted, de a Neurotop nem! Karbamazepin a hatóanyaga. A monoterápia ajánlott.
Na, elővakartam Neked, hála az égnek elmentettem, biztos segít! Ott van a hatóanyaglista, hogy mit nem ajánlanak a terhesség alatt.
De én nem vagyok orvos, viszont van tapasztalatom és az egyik legjobb dokihoz járok.
Nem a lamotrigintől lehet a gyerekednek nyúlszája, farkastorka, hanem az epilepszia gyógyszertől általában.
Egyébként ezekre a rendellenességekre gondoltam, ezeket már simán lehet plasztikázni.
Szóval az epilepszia miatt ne tarts a terhességtől, csak nagyon fontos a folyamatos orvosi ellenőrzés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!