Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tüsző vagy Ciszta? SOS

Tüsző vagy Ciszta? SOS

Figyelt kérdés
2 orvos is megnézett az egyik azt mondta,hogy 25 mm és 17mm ciszta van a baloldali petefészkemben a másik azt mondta,hogy meggyőződése ezek tüszők.Szerintetek ennyire másképp látja 2 orvos? Létezik ilyen? Nem is értem.
2013. febr. 24. 12:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Sajnos létezik. Nyugi, szerintem tüszők és nagyon fájhat. Én nagy fájdalmakkal és hányinger miatt mentem orvoshoz. Először Ő is cisztának nézte a 25 mm-es tüszőmet, de aztán helyesbített. Készülj! Ovuláció ma vagy holnap. Ha gyereket akartok, most kell akciózni.
2013. febr. 24. 12:42
 2/4 A kérdező kommentje:
De nekem most 20 án jött meg a vérzésem.Már most ilyen hamar lehet ovulációm?
2013. febr. 24. 13:41
 3/4 anonim ***** válasza:
4 napja jött meg? akkor kizárt hogy tüsző, inkább ciszta
2013. febr. 24. 20:55
 4/4 anonim ***** válasza:
Van amikor a tüsző nem reped meg a kellő időben, és elkezd nőni, és akkor már funkcionális cisztának hívják, de attól még az tüsző, csak nem repedt meg. Nekem sok évig volt, sokszor nagyon megkínzott, iszonyatos görcsöket is okozott amikor növögetett. Volt, hogy egyik nap még 3 cm-s volt, másnap már 5 cm...Az orvosok azt mondták, ne törődjek vele, én meg azt se tudtam mit csináljak kínomban. Csak a fogamzásgátló szedését javasolta egy nődoki, de nem nagyon szerettem volna hormonokat vinni a szervezetembe, plusz később másik vizsgálaton mondták is, hogy ne szedjek fogamzásgátlót, mert kicsit magas a trombocitaszámom. Aztán 5-6 év szenvedés után teljesen megszűntek a panaszaim. Mivel tüszők voltak, a ciklushoz igazodva nőttek és tűntek el, ezért az 5-6 év alatt is hol voltak, hol nem, a végén már nem is törődtem velük, főleg hogy nagy fájdalmakat igazából csak ritkán okoztak. Egyetlen egyszer durrant ki az egyik, na akkor az nagyon fájt, egy másodpercig mint akinek kést döftek a hasába, de utána semmi bajom nem volt...Sokat kínlódtam velük...de azt kell mondanom, a lehetséges ciszták közül ez a legjobb és nagyon sok nőnek van időnként. Egy kis átmeneti hormonzavar és már nem reped meg időben a tüsző...Ennyi. De alaposan ki kell vizsgálni, és ha már biztos, hogy erről van szó, akkor nem kell parázni miatta, mert tényleg nem nagy gond.
2013. aug. 12. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!