Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hamarosan érkezik a baba....

Hamarosan érkezik a baba. Kaptam három babás könyvet. Lesokkoltam, beparáztam, kirázott a hideg-meleg.. Annyi pici apróság van amire figyelni kell. Ti nem féltek?

Figyelt kérdés

Kezdem a párna témánál, akkor párnát ne használjak?

Takaró. Azt írja a kiságy aljára fektessem, és gyűrjem be a szivacs alá hogy ne gabajodjon bele. Dehát nagy az a paplan, nem tudom begyűrni, akkor ne használjam, mit csináljak vele? Rendes pléddel takarjam majd éjszakára? Nem fog megfázni abban a vékony paplanban?

----TEJ___ Anyatej minden áron, vagy egy kis teát lehet? Nem lehet?

Hason vagy háton?

Kisfiúnak fel kell húzni vagy sem?

Aludhat ágyban, vagy az elejétől szoktassam a kiságyba? De a könyv szerint az első három hónapban "nem nevelhető" ilyenekre.....

Mosdatás az első hetekben: száraz mosdatás vagy kádban fürcsi?

Tényleg kell a szemét forralt majd kihűtött vízzel mosni? FEj részen csak vattával törölgetni?

Babakocsi: Csak bolygósított kerekeket érdemes...miért?

Cumisüveg: a cumisüveg rontja az anya-gyerek kapcsolatot...

Öltöztetés: jó melegen több rétegbe, vagy ugyanúgy mintha mi öltöznénk fel. (itt hívta fel a könyv a figyelmet a bölcsőhalálra, hogy ált. azért van mert befűtik a gyereket...

Sorolhatnám még...

Tapasztalt kismamik!!!!!!! S.O.S!!!!!

2009. szept. 8. 19:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

szia!

én is ugy voltam ,mint te,pár hónapja...az elején nagyon tanácstalan az ember, mert azt sem tudja,mikor mit kell csinálni..és mindenki más tanácsot ad:)majd lassan belejössz.de próbálj meg mindig ugy cselekedni,ahogy a szíved diktálja:)

válaszok:

1.első időben inkább pellust tégy négyfelé hajtva a feje alá,aztán lehet már párna, de csak olyan bébipárna,amit az ágyneműgarnitúrához adnak.

2.én pléddel takarom a kislányomat,ami ketté van hajtva,ha húvösebb van,akkor body,rugdalózó+hálózsák.vettem vékony, ujjatlan hálózsákot,ami akkor jó,ha még nincs nagyon hűvös..és vastagabb, cipzáros,hosszú ujjut,a hűvösebb éjjelekre.

3.Én sem adtam sokáig teát a,hallgatván a mostani trendre, de a kánikulában beláttam,hogy kell plusz folyadék./mi is azt ittuk,mégis itt vagyunk:)persze,amig 2 óránként szpizik,addig felesleges:)

4.én mindig háton altatom a gyereket, nekem igy biztonságosabbnak tűnik:)

5.szerintem kiságy.azért,hogy te is és ő is nyugodtabban pihenhessetek.nekem kezdettől fogva ott alszik a kislányom, inkább ülök mellette kicsit, de nem veszem magunk mellé.frászt kapnék,ha velünk aludna,hogy éjjel mikor fekszünk rá.

6.Én töröltem a szemét,amikor csipázott...néha kamillával is.

7Kádban fürdetem,minden este,,de nem hosszú ideig..és bár már majdnem 7 hónapos, még mindig csak naturlandos fürdetőkrémet használunk,amit gyógyszertárba lehet venni.egy éves koráig ebben is fogom.sosem volt a bőrével semmi baj.

8.én utálom a bolygósitható kereket, nekem megy össze-vissza a kocsi, a férjem viszont igy szereti, ugyhogy kapcsolgatjuk :)

ha rám hallgatsz, inkább arra ügyelj,hogy olyan babkocsit végy,aminek a tolókarját át lehet fordítani ,hogy szembe is tolhasd a gyereket.én sajnos ezt nem vettem figyelembe, és vettünk 60ezerért egy babakocsit,amit utálok, mert nem tudom megfordítani a kart, ha nyŰgös a gyerek, hogy lásson és beszélhessek neki.

8.ez hülyeség,hogy rontja a cumisüveg az anya-gyerek kapcsolatot.

és aki sajnos nem tudja szoptatni???mert nincs teje?az kénytelen üvegből adni.

a jó anyaság nem itt kezdődik:) :)

ehhez nekem is idő kellett,mig beláttam,sajnos az én kislányom nem akart szopizni,9 hét után..igy még 4 hónapig fejtem neki a tejet és adtam üvegből:)

9.én úgy öltöztetem,ahogy az előző válaszadó is irta..mindig egy réteggel több,mint a felnőttön van.

de ,ahogy észrevettem a gyerekem is fázósabb..olyan mint én.akkor inkább átöltöztetem naponta sokszor,időjárásnak megfelelően:)

ha van még kérdésed, írj..ha tudok, szívesen segítek:)

boldog babavárást:)

2009. szept. 8. 21:34
 12/20 anonim ***** válasza:

előző vagyok.látom van még kérdés:)

én nem vagyok a pólya híve,sosem tartottam benne.van aki szereti,mert azt mondják ,megnyugtatja a gyereket,ha benne van, mert körülöleli,mint az anyaméh:)

próbáld ki igy is,ugy is és meglátod:)

viszont az igaz,hogyha fejned kell a tejet,és üvegből kapja,akkor rá fog szokni az üvegre..és nehéz lesz a cicit elfogadnia.inkább nem tudnál kikérezkedni megszoptatni?

2009. szept. 8. 21:39
 13/20 anonim ***** válasza:
megint én,az előző???hogy-hogy nem láttad a védőnőt???nálunk ő mondja meg,mikor milyen vizsgálatokra, vérvételre kell menni,súlyt mér,stb.
2009. szept. 8. 21:41
 14/20 A kérdező kommentje:

Jajj nagyon köszönöm a válaszokat!

Azért, mert férjhez a régi városomhoz képest 20 km-el arrébb egy faluba jöttem. Az itteni védőnő tartozik hozzám. Az orvosom is, és a háziorvosom is, akivel a táppénz miatt sűrűn kell találkozni a városban van, így a terhesgondozást nem helyben, hanem városban kell megoldani. Itt nagyüzemben folyik minden, pisi, súly, vérnyomás, és pápá. Persze találkoztam a védőnővel, annyit kérdezett hogy vagyok....

Erre cici-cumi kérdésre kíváncsi leszek ha itt lesz az ideje....

2009. szept. 8. 22:01
 15/20 anonim ***** válasza:

megint előző válaszoló vagyok:)nekem is aventes cumim van...de rászokott..hamar.ha mégis,akkor se idegeskedj..tudom, lesznek,akik most utálni fognak ezért...és lesznek,akik egy véleményt hangoztatnak velem..de!az anya-gyerek kapcsolat tényleg nem ettől függ...hanem az öleléstől, simogatástól,játszástól,mesétől...és az a legjobb érzés,amikor rámosolyogsz és visszamosolyog:) :)énekelj neki már most sokat,mig pocakon belül van..és majd akkor is,ha megszületik:)

egyébként mikorra várod???kisfiu vagy kislány a baba?:)

2009. szept. 8. 22:20
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Párnának pelus.takarónak pokróc.fütyit hátrahuzni az orvos dolga!!!nekem 7 éves fiam van,általában 1 évesen huzzák hátra,nekünk 5 hónapos volt,mondván,hogy ne emlékezzen rá.azóta megse mutatja.nekem a suliból 1 évet halasztanom kellett,mert iszonyú cicis volt a gyerek,semmilyen cuclisüveget nem fogadott el.ezt előre nem tudhatja senki.ruciból 1 réteggel több,mint rajtunk van.fiam 2 hónapos korától hason alszik,azóta aludta át az éjszakát!szerintem a bölcsőhalálról a mái napig csak találgatnak,mitől lehet.sok verziót hallottam,találja ki az ember.a fejét én is csak vattával mostam,már nem is tudom,miért?!de kiskádba fürdött 3 hóig,utána nagyba!33 hetes km vagyok,most kislányt várunk.biztos más lesz,kicsit izgulok is,de tudom,mit fogok csinálni,ami akkor felesleges volt,amikért aggódtam,amire azt mondtam jajj ne.....szóval az ösztöneidre hallgas,persze tanácsokat is elfogadhatsz,vagy jó lesz Nektek,vagy nem.vagy elfogadod,vagy nem.ugyis Ti fogjátok tudni,mi a jó Nektek,és nem a szigorú,minden percedet beosztó könyvek!!!Minden jót,jó babavárást,és szép napot!:)

szülés után 1-2 hónappal már a kisujjadban lesz minden!!!:)

2009. szept. 9. 12:15
 17/20 anonim ***** válasza:

Én a helyedben halasztanék, hogy teljesen a babára tudjak figyelni. Hizsen első baba, és egy idő után rá fogsz jönni - úgy a sokadik átalvatlan éjszaka után, amikor az iskolapadban elalszol -, hogy ez nem mehet így tovább. Ha a baba végigalussza az éjszakát, akkor meg nagy szerencséd lesz.

Ha halasztassz, szoptatni is tudod teljes erőbedobással. Nem fogod magad agyongörcsölni, hogy most éppen mit csinál a baba, mert te tanulsz, vizsgázol, órán vagy, stb. És a család is lehet, hogy egy idő után már nem lelkesül majd annyira a dajkálgatásért.

Szóval mérlegelj. Elsősorban azt, hogy az első terhesség élményét, és az első babázás élményét soha senki nem tudja majd neked visszaadni! Nincs az a bizonyítvány, amiért megéri erről az élményről lemondani.

Ha terveztek is 2. babát, az már nem lesz olyan.

Amúgy párna helyett pelenka. Ha gyerekplédet veszel, azt be lehet tűrni a szivacs alá, de 2-3 hónaposan kiszedi, mert mocorogni fog. Fürdetni ahogy neked tetszik, a köldökre vigyázz csak, amíg le nem szárad. A fülbe óhatatlanul is mehet víz, de érdemes ilyenkor a babát oldalára fektetni, és kifolyik a felesleg (ahogy nálunk, felnőtteknél is). Réteges öltöztetés, kintre egy réteggel több, mint neked. Babakocsit úgy érdemes venni, hogy előtte mész vele az üzletben egy próbakört, és megtudod milyen vele közlekedni. Pólya használata 6 hétig javasolt, ha akarod. Cumisüveg vagy sem? Én úgy gondolom, hogy a csörös itatópohár is tökéletes választás. Az elején persze jól jön 1-2 cumisüveg, főleg ha esetleg hasfájós a baba (teának). Vagy ne adj Isten nem lenne elegendő tejed, akkor ugye a tápszer miatt kell. Fektetés inkább háton, de úgyis ki fogod tapasztalni (ha nem tetszik neki, ordítani fog).

Boldog babavárást.

2009. szept. 9. 13:37
 18/20 A kérdező kommentje:

Még egyszer köszönöm csajok, most már teljesen másképp látok, tényleg nem fogok ezeken görcsölni (remélem).

Főiskolára levelezőre járok, ami egy hónapban két hétvége (péntek-szombat). Halasztani már nem akarok többet, mert amikor az első kisfiamat a 6-ik hónapban elveszítettem akkor halasztottam, most már valahogy végig kell csinálni.

Jövő hónapban születik a bébikém. :)

Pusz

2009. szept. 9. 14:08
 19/20 anonim ***** válasza:
12:15-ös vok.Sajnálom a történteket,most már az aggódásodat is értem!ha levelezőre jársz,annyit kibir a baba!az utánam válaszolonak annyiba igaza van,hogy eleinte a rokonok örülnek,hogy vigyázhatnak a bébire,de egy idő után nekem is a fejemhez vágták,/ill.1 vki/,hogy ő csak szivességet tesz,miközbe arra gondoltam,boldog,hogy megbizom benne,és otthagyom a babát./egyik nagyi/mondjuk én heti 3 alkalommal jártam suliba,16-20.40-ig.tehát kitartást,nem lesz semmi,ügyes vagy,megoldod!!!
2009. szept. 10. 15:39
 20/20 anonim ***** válasza:

13:37-es vagyok

Az öltöztetésről még annyit, hogy oké, hogy rétegesen, meg egyel több réteg, mint neked (kintre), meg még egy takaró. De, a baba könnyen bemelegedhet, és fázhat is. Ennek ellenőrzésére nyúlj a tarkójához, és ha nedves, akkor melege van, ha hűvös a tapintása, akkor meg fázik. A kézfej hidege nem jelenti azt, hogy fázik!

Bentre alul mindenképpen legyen kombidressz, ami hozzásimul a kicsi testéhez, ugyanis ettől biztonságban érzi magát, és tulajdonképpen ez melegíti. De ne legyen se túl szoros, se túl laza. Ha nagyobb egy mérettel, akkor már nem úgy látja el a baba hőháztartását, mint a baba méretének megfelelő kombidressz.

Ha levelezőire jársz az jó, mert akkor többet vagy otthon a babával.

Könnyű szülést!

2009. szept. 11. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!