Nagyon eres vagyok és nagyon erős a pulzusom. Normális?
Terhességem előtt is sajnos nagyon láthatóak voltak az ereim, de amióta terhes vagyok mégjobban. Tudom sok embernek látszanak az erei, de nekem nem csak a kézfejemen, hanem az egész alakromon nagyon látszanak.
Valamelyik nap vérvételre kellett mennem, s a nővér is megjegyezte, hogy nagyon eres a karom. Tettem fel két képet, hátha segít valakinek valami krémet ajánlani.
A kérdés második fele arra vonatkozik, hogy mintha az artériáim is jobban "látszódnának". Úgy értem, hogy pl most itt ülök és szabad szemmel meg tudom számolni a pulzusom a csuklómon, annyira erősen lüktet az ér.
Múltkor az ágyban feküdtem, s a párom is megjegyezte, hogy nagyon lüktet a nyaki ütőerem, gyakorlatilag a nyakam egész job oldala pulzált. Elég ilyesztő volt, éreztem is az erős pulzust.
Vérnyomásom rendben van, pulzusom szokot magas lenni, 100 körül van állandóan.
Ezek normális jelenségek?
Nem szabad terhesen semmivel sem kenni
Van akinek ilyen érés a keze, ez van, ezzel nem tudsz mit kezdeni!
Fizikai munkát végzel? Gondolom nem vagy kövér.
A magas pulzusát mondd majd el az orvosnak, de terhesen magasabb a pulzus, már a babába is el kell juttatná a vért!
elsőnek: nem vagyok kövér, talán inkább kicsit sovány, irodai munkát végzek.
Remélem terhesség után kicsit visszamennek az erek, mert így elég feltünő :((
másodiknak: Köszi, így már kicsit világosabb a kép. Egyébként gyakran van szívdobogásérzésem is, gondolom akkor ezért, csak mondom azért furcsa, mert ilyenkor az egész mellkasom láthatóan "dobog", s ezek a szívdobogások nekem órákig, vagy fél napig is tartanak.
Első vagyok, a vékony embereknek szokott kijönni az izom alól az ér, de inkább azoknak akik fizikai munkát végeznek.
Ez sajnos nem megy már vissza.
Értelek szerintem kérdezz meg egy orvost az a biztos.
Kezelhető ez a probléma én úgy gondolom.
De megértelek mert valóban ijesztő jelenség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!