Anyasági támogatáshoz tényleg a szülés után a kórházban adnak igazolást?
A szülést követően a kórházban adnak egy papírt, amin igazolják, hogy megjelentem legalább 4x terhesgondozáson, és akkor lehet majd benyújtani a kormányablaknál?
Így van ez?
SOTE II.-n hogy működik?
Én Decemberben szültem, ügyeleten.Magyarul nem volt orvosom a kórházban.Úgy hogy én nem kaptam meg a zárójelentéssel a papírt.Azt mondták hogy vissza kell mennem ahhoz aki a terhesgondozást csinálta.Mivel ez elég lehetetlennek tűnt nekem, mivel nincs autónk, meg semmink hogy ez pikk-pakk meglegyen (a fiam meg az első pár hétben szinte folyamatosan cicin volt), és SZTK-ba tudjuk milyen várakozások vannak, ezért felhívtam a védőnőt, hogy tud-e nekem ilyen igazolást adni?Szerencsére tudott.Első látogatáskor ki is hozta, és ezt is elfogadta az Államkincstár.
Szóval ha nincs orvosod a kórházban ahol szülsz, akkor nem kapod meg az igazolást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!