Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 23 hetes kismama vagyok, a...

23 hetes kismama vagyok, a pajzsmirigy csökkent működése fenyegető vetéléshez vezethet, nekem alul működik de úgy tudom gyógyszert nem lehet rá szedni terhesség alatt, ezekszerint fennáll a koraszülés veszélye. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
2008. jún. 5. 16:35
 1/7 anonim ***** válasza:
55%
Az egyik ismerősömnek kijött most a strummája, de mennie kellet vizsgálatokra (17 hetes) és szigorú ellenőrzés mellett kap gyógyszert. Vigyázni kell, mert sajnos genetikai problémát okozhat, de mindenképp kezelhető gyógyszerrel. Menj minden vizsgálatra ahova küldenek. Vetélést nálad már nem valószínű hogy okozna, inkább lehet csak jódpótlást kell kapnod.
2008. jún. 5. 16:45
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válszt,ezt most úgy érted hogy a pajzsm.betegség okkozhat genetikai problémát vagy a rá szedő gyógyszerek.
2008. jún. 5. 16:58
 3/7 anonim ***** válasza:
55%

Szia!

A strumma azt hiszem, hogy pajzsmirigy túlműködés miatt alakul ki, nem alulműködés miatt. Nekem is alulműködik már pár éve, és dokihoz is járok vele rendszeresen (endokrinológushoz), gyógyszert - hormont - kell rá szedni. Mikor mondtam neki, hogy babát szeretnénk a párommal, azt mondta, hogy szóljak ha már terhes vagyok, mert akkor több gyógyszert kell szednem, mert a baba miatt többre lesz szüksége a szervezetemnek (meg ugye az övének is). Így mióta terhes vagyok a három havi hormonszint ellenőrzést havi ellenőrzés váltotta fel, és minden rendben.

Ha tényleg pajzsmirigy problémád van keress fel egy orvost, mert én úgy tudom, hogy a következmény nem csak koraszülés lehet. De nem akarlak ijesztgetni, írány egy orvos, és minden rendben lesz.

Ha bármi kérdésed van még, szívesen válaszolok.

38 hetes kismama

2008. jún. 5. 17:26
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Második válaszoló vagyok.

A pajzsmirigy probléma okozhatja a gondot, nem a gyógyszer, az csak egy sima hormon tabletta, semmi adalékagyag nincsen benne. Csak egy hormon, amit nem termel a pajzsmirigyed eleget, és így kell pótolni, hogy egyensúlyban legyél - meg a baba is, mivel ő "belőled" fejlődik.

2008. jún. 5. 17:29
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is pajzsmirígy alulműködésem van. Néhány hete derült ki a vérvizsgálatok kapcsán. Voltam endokrinológusnál, és gyógyszert kell szednem. Én is aggódtam, hogy kárt okozhat a babának a gyógyszer, de az orvos megnyugtatott, hogy mindkettőnknek jót tesz, sőt akkor lennénk veszélyben ha nem szedném. Szóval mindenképpen fordulj szakemberhez!

2008. jún. 5. 20:41
 6/7 anonim ***** válasza:

SZia

Nekem is van, kislánykoromban túl, most meg (műtét után) alul működik. De soha senki nem mondta, hogy baj lehet belőle. L-thyroxint szedek, kicsit többet mint terhesség előtt. ÉS semmi probléma kopp kopp kopp :)

24 hetesek vagyunk

2008. jún. 6. 16:41
 7/7 anonim válasza:
Érdekelne, hogy mit történt a kérdezővel. Minden rendben ment? Jól van a baba? 12 hetes kismama vagyok alulműködéssel és nagyon aggódom. Előre is köszönöm a választ.
2011. dec. 21. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!