Rutinos kismamák tudnátok segíteni? Többi lent.
Gratulálok először is.Nos,a terhességek 12.hetéig a magzatok egyformán növekednek.Ebből az következik,hogy a méretek pl.a crl utal a baba korára.Az ultrahangon mért adatokhoz a gép hozzárendeli az aktuális terhességi hetet és onnan kell majd számolni a továbbiakban.Tehát a menstruáció nem mérvadó onnantól már.
UH-ot nem csinálnak mindig,mert nem szeretik annyira a babák,mint mi :)
Szia!
Először is gratulálok! Megnéztem neked, és az én papíromon 7 hetes terhességnek írták mikor a crl 8.80mm volt. Talán azért hívott vissza, mert ilyenkor még előfordulhat spontán vetélés, és nagyon idézőjelben "feleslegesen" nem akarta kiadni a beutalókat. A genetikai uh-t a 12. héten szokták csinálni, annak a hétnek a méretei alapján nézik, hogy a tied jó-e. Szerintem ha ott leszel akkor jelezd ezt a genetikai uh előtt - mármint a csúszást - nehogy azért kapj rossz eredményt, mert valamit elszámolt valaki.
Egyébként nálunk az első vérvétel csak a 16 hetes afp vizsgálattal van együtt, és nem is kapsz semmilyen papírt amíg nem töltöd be a 12. hetet. (Persze a kiskönyvet kivéve, mert azt a 10. hét körül kiadja a védőnő.)
Remélem segítettem.
Üdv: 31hkm
Első vérvétel 10-11 hét között van az első én ma voltam vérvételen,
teljes vérkép
vízelet
vérukor
vasserman
vércsoport rh ellenanyag vizsgálat
ekg
fogászat.
Védőnőt felkeresni a terhes kiskönyv miatt, utána ekg erdményel házi dokihoz elmenni.
12 hetes korban genetikai uh szűrés,(takaróvastagság- szűrés).
Terhesgondozóba akkor ezzek szerint még nem is voltál ?
Mivel ott szokták a beutalókat adni, de úgye csak a 10 hétől küld át a nőgyógyász .
11+3 napos hkm . Sok sikert , Bolog Babavárást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!