11. hét elején volt egy torokfájós hőemelkedéses 5 napom..ahol 3-4 szer felment 37,6-37,7-re erre vettem be lázcsillapítót, orvosi tanácsra. Antibiotikum nem kellet, kb. 5 nap alatt elmúlt! Volt valaki akinek hasonló "esemény" volt a terhessége első trimeszterében, és mégsem lett baja a babának?
Szia nekem a 8-adik hétben magas lázam volt, én is szedtem lázcsillapítót, majd orvos tanácsára antibiotikumot 1 hétig, mellé magnéziumot C vitamint és Kálciumot, nem lett semmi baj, akkor lett volna ha hagytam volna a betegséget gyógyszeres kezelés nélkül, mert a láz vagy gyulladás többet árt a babának mint a gyógyszer, hid el! Most 31 hetes kismama vagyok, és minden a legnagyobb rendben van! Problémamentes babavárást kivánok neked!
2013. febr. 11. 10:58
2/11 anonim válasza:
Szia bár én nem voltam megfázva de a terhességem elején kb. a 16.hétig állandóan 37.3-37.5 volt a hőm. Többször említettem a dokinak, azt mondta ez nem baj. Terhességnél alapból emelkedik kb. fél fokot a hő. És a 37,7 az még nem is láz. Tudtommal csak a tartós láz okoz gondot.
2013. febr. 11. 10:59
3/11 anonim válasza:
én a 6.héten fáztam meg, lázam is volt. panadolt szedtem rá (mást nem mertem), egészséges kisfiam született
az a lényeg, hogy minnél hamarabb kigyógyulj a betegségből.
2013. febr. 11. 11:01
4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy válaszoltatok, és tudom, h előre semmit nem lehet megjósolni, minden akkor derül ki ha a baba világra jött! Csak sok rosszat lehet hallani, amivel riogatnak, h ilyen-olyan fejlődési rendellenesség alakult ki....bár tudom, h akinek semmi baja nem volt terhesség alatt, ott is kialakulhat bármi, vagyis nem mindig a külső behatások függvénye h lett-e valami baja a babának! Azért jó tudni, h nem vagyok egyedül ezzel a problémával, és nem mindig jelent bajt!
2013. febr. 11. 11:05
5/11 anonim válasza:
Kegyetlen dolgot fogok mondani, de igaz, és talán megnyugtat végül. A terhesség első harmadában a mindent vagy semmit elve működik. Ha súlyos károsodás éri a babát, elvetél a kismama. Ha éri károsodás, de megmarad, a regenerációs képességének köszönhetően a hiba javítódik. Ezért ha nem történt semmi gond, már nem is fog! És nem volt 39 fokos lázad, és nem is vettél be károsító gyógyszereket, ennél sokkal rosszabb esetek is vannak várandósan, és semmi gond nincs! Szerintem nektek a világon semmi bajotok nem esik!
2013. febr. 11. 11:52
6/11 anonim válasza:
Nekem a terhesség alatt most van a második lázas betegségem, kislányom szorgalmasan hurcolja haza az oviból. Én Rubophent vettem be mindkét esetben, az első a 7. hét környékén volt, most 14 hetes vagyok. Baj nem lett belőle, az orvosom tanácsára csillapítom a lázat.
2013. febr. 11. 12:02
7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én is ebben bízom, h nem vagyok egyedül, és a dokim is azt mondta, h jól néznénk ki, ha minden "lázas" kismaminak beteg gyereke születne...ez azért nem így van!
A 12.uh-n megvolt mindene, nagyot nőtt, de persze a magzatba senki nem lát bele! Én bízom abban, h erősek, és sok mindent kibírnak ott bent...:) és remélem, hogy hamarosan vége az influenza szezonnak, mert most emiatt kerülök mindent, hiszen nem vagyok beoltva, és most már nem is akarom beadatni!Minden tiszteletem azoknak a kismamiknak, akik nagyobb gyereket nevelnek, és minden nap kaphatnak tőlük, egy újabb bacit vagy vírust!:)
2013. febr. 11. 12:22
8/11 anonim válasza:
En be vagyok oltva, megis elkaptam,A hom estere annyira szokott felmenni mint a tied,es en algopyrint szoktam bevenni.Faj a torkom es kohogok is meg folyik az orrom...En is aggodok hogy ne legyen baja,es probalok hamar kilabalni ebbol..13 hetes kismama
2013. febr. 11. 13:02
9/11 A kérdező kommentje:
Be vagy oltva????? És elkaptad? Ez komoly??????
Jó, hogy írtál, ilyet még nem is hallottam!Vagyis nem minden vírustörzs ellen véd biztonsággal...! Jól gondolom? Ha nem megy fel a lázad, és pár nap alatt elmúlik, akkor lehet h nem is influenza!Vedd be a gyogyit, ha vírus, az nem árt a babának( ez a fajta) csak a magas láz, én úgy tudom!
Gyógyulást!
2013. febr. 11. 13:52
10/11 anonim válasza:
8as vagyok,Lehet hogy nem influenza de en azthittem azert vedetebb leszek az ilyesfele betegsegek ellen az oltassal..Azt tudom hogy a magas laz az ami gondot okozhat,csak bennem van a felsz hogy nehogy baj legyen a gyogyszer miatt.Koszonom!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!