Algoflexet lehet szedni a terheség utolso 3 honapba? A nem akkor mi baj lehet belöle ha be veszek napi egy vagy kétt szemet?
Szia
Én 12-13hetes voltam mikor fájt a fogam,és a nődokim azt mondta vegyek be Algoflexet mert ilyenkor már lehet. Nem vettem be miután elolvastam a betegtájékoztatót. Lehet nem lett volna baj,de nagyon aggódtam. Helyette vettem Paramax Rapidot.
Az algopyrint lehet szedni, én mást nem is mernék! Amikor szülés után migrénem volt a kórházban, ott is Algopyrint adtak.
Olyan nagy fájdalmaid vannak, h napi 2 szemet szednél? Mi történt? Inkább orvossal konzultálj!
utolso vagyok:
ha mégis használod, és nem egyszeri egy szemrol van szo, számolni kell a nem szteroid gyulladásgátlok (aszpirin, ibuprofen, naproxen..) kovetkezo hatásaival is:
- antiagregáns hatás - megnyutják a vérzést, szulés kozben és után
-a prosztaglandinok szintjét befolyásolva csokken a méh tevékenysége - elhuzodik a szulés folyamata
-terhesség alatt (a második, de legfoképpen az utolso harmadban) a ductus arteriosus idoelotti elzárodását okozhatják - perinatalis mortalitás"
( [link]
a nem szteroid gyulladásgátlok ezért az elso harmadban szedhetok biztonsággal, persze mértékkel, késobb inkább a paracetamol-származékok (panadol)
igen, a legtobb esetben. de ha nem csak rolam, hanem a gyerekemrol is szo van, nem hagyatkozok arra, hgy csak maguk miatt irták oda. tobb-kevesebb esély van rá és te a tájékoztatobol nem tudod meg, hogy hány % és hogy téged érint-e...és nem hiszme, hogy érdemes rizikozni, ha létezik biztonságosabb megoldás is.
(utolso elotti voltam, gyogyszerész)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!