Szexeltetek terhesség alatt?
Még nagyon az elején járok, 2 hónapos vagyok, eddig rendszeresen szexeltünk ugyanúgy mint mielőtt nem voltam terhes.
Viszont gondoltam utána olvasok a neten a témának és 10 oldalból kb 9 azt írja hogy veszélyes a babavárás alatti szex, pláne az első és az utolsó 12 hétben - több nőgyógyász is azt nyilatkozta hogy az alhasi vérbőség az első 12 hétben abortív hatású lehet az utolsó 12 hétben pedig koraszülést megindító hatású lehet, valamint a spermiumok magas prosztaglandin-tartalma szintén vetélést vagy koraszülést okozhat.
Ezt tényleg ilyen komolyan kell venni? Mert én a 12 hétből 8at végig szexeltem.. De ez a sok cikk, amely egyöntetűen arról szól, hogy nem szabad(na) kicsit megrémített..
Ti szexeltetek? Lett belőle valamilyen baj?
Elvetéltél? Nem. Akkor? :)
Egyébként mi is szexelünk, és senkinek kutya baja. (Amúgy általában azok a babák mennek el, akikkel valami komoly baj van, tehát a legtöbb vetélést inkább meg kell köszönni a Jóistennek, mint sopánkodni rajta.)
problémamentes terhesség esetén nyugodtan lehet. ha valami baj van, akkor az orvos valószínűleg ki fog térni erre a kérdésre is. másrészt nekem olyan émelygős-hányingeres-öklendezős-puffadós-böfögős első trimeszterem volt, h még a csókolózás is kivitelezhetetlen volt néha
de most már semmi sem áll az útunkba :-)
Én a 12. hét elején vesztettem el a babám, nem tudom, hogy a szex miatt történt-e.
Utána évben megint terhes lettem, talán még egyszer szexeltünk miután kiderült, aztán nem. Az orvosom sem ajánlotta, meg a 13. hétig kórházban is voltam... Ő is azt mondta, hogy ha minden rendben, akkor lehet bármit csinálni, de nálam volt probléma... Viszont megérte az áldozat, mert van egy kisfiúnk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!