KRIO avagy HUMANCELL? Ki melyiket választaná? Vagy nem is választanátok? Esetleg harmadik intézmény aki foglalkozik őssejt tárolással? Mennyibe kerülnek? Ki hogy van megelégedve?
Mi alaposan körbe jártuk a kérdést. Mindkét cégtől kértünk ajánlatot. Egyértelműen a KRIO volt a nyerő.
Az üzletkötő minden kérdésünkre azonnal tudott válaszolni és ami nagyon fontos, írásban is meg tudta erősíteni.
A Humancellnél a jogi hátteret meg sem tudták mondani. Csak annyit mondtak, hogy ezt senki nem szokta írásban kérni és ha érdekel, keressük ki magunknak. Másnap felhívtak, hogy gyorsan írjuk alá a szerződést, mert így tud adni még plusz öt év tárolást ajándékba.
Elég gyanúsnak tűnt az ajánlat... Sürgetnek, de egy jogszabályi hivatkozást sem tudnak megadni. (Előtte közel három hétig kergettem őket, míg tudtunk személyesen találkozni.)
Ha már az ember kifizet egy halom pénzt, akkor azt a lehető legkörültekintőbben tegye és legyen írásba foglalva amit vállal a szolgáltató. Ha mégis valami gond volna, nem hivatkozhatok arra, hogy nekem annak idején az üzletkötő nem ezt mondta...
A KRIO itthoni tárolását biztosít, de nemzetközi csoport áll mögötte, így a felelősségvállalás is más.
A mintavételt szett a KRIO-nál egy hőtartó táskában, chippel ellátott, előttünk lezárt csomagban került átadásra. A Humancell csak egy nagyméretű papírdobozt adott volna, amiből bárki bármit ki tud venni (akár itthon is maradhat a csomag fele).
Egyszóval a KRIO sokkal megbízhatóbbnak és korrektebbnek tűnik.
Üdv: 34 hetes kismama
Sziasztok!
Amint látom, már régebbi ez a bejegyzés, mégis fontosnak tartom, hogy megosszam a mi tapasztalatainkat ebben a témában, hiszen biztos vagyok benne, hogy sokan dilemmáznak azon, hogy melyik őssejtbankot is válassza.A párommal, mi a Humancell őssejtbankot választottuk. A nőgyógyászom is őket javasolta. Sok fontos információt tudtunk meg tőle. Például, hogy Magyarországon történik a tárolás, ami fontos szempont volt számunkra, illetve, hogy a köldökzsinórvért egy svájci technológiával dolgozzák fel. Ami azért jó, mert kizárja az emberi hiba lehetőségét, a zárt rendszere révén.Tehát jó minőségű mintát tudunk eltároltatni általa. E technológia révén, több értékes őssejtet tudunk megőrizni, mint más őssejtbank által használt sejtmegtartásos módszerrel. Mi nem csak a köldökzsinórvért, de a köldökzsinór szövetet is eltároltattuk. Ami szimpatikus volt, hogy tárolás előtt, szintén feldolgozzák a szövetet is, ami azért jó, mert azonnal kiderül, hogy a minta alkalmas-e későbbi felhasználásra, nem pedig akkor derül ki, mikor ne adj isten de szükség lenne a felhasználásra, és még sem alkalmas a minta, miközben éveken át fizettél a tárolásért. A sok információ tudatában, nagyon szimpatikus, korrekt cégnek tartottuk, ezért is választottuk őket!Fizetni egészségpénztáron keresztül is van lehetőség, ráadásul választhatod a kamatmentes részletfizetési konstrukciót is!Én csak ajánlani tudom a céget! A levétel rendben megtörtént, azóta nyugodt vagyok, hogy a gyermekem őssejtjei el vannak tárolva és ha szükség lenne rá, akkor bármikor meg tudjuk adni a gyógyulás esélyét!Remélem segíthettem!
Én mindenképp levetetem, nagyon hasznos lehet a jövőben, és nem tudnék elszámolni a lelkiismeretemmel, ha valami baj történne, és nem vetettük le. Elég megnézni, hogy 50 éve hol tartott az orvostudomány, nem tudni, hogy 20 év múlva hol lesz....
A Humancell a legjobb, biztos háttér, svájci technológiával dolgoznak, szakmai, hozzáértő klinikai kapcsolattartókkal dolgoznak, és jó pénzügyi konstrukciókat kínálnak.
Nem hiszem, hogy egy Kft (, amit 500e Ft-tal létre lehet hozni) a legjobb választás lenne egy ilyen kérdésben. (Lásd pl Questor ügy!) Nekem a Humancellnél nem voltak hitelesek. Elsősorban a kesze-kusza jogvita miatt. Gagyi a gyűjtőszett is, legalábbis a tárolás.
És az, hogy hogyan dolgozzák fel, az nem egyedi kiváltság...mi a placentából is vetettünk le a köldökvér és köldökzsinórvér mellett.
KRIO Az egyetlen Zrt a magyar piacon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!