20 hetes kismama vagyok,63 kilóval kezdtem, és azóta felszedtem 11,5 kiló. Mi a véleményetek?
Hát, nem kevés, de ha odafigyelsz a továbbiakban, akkor nem lesz belőle 20-30 kg. Azért nem igaz, hogy egyáltalán nem kell odafigyelni, mert azért lehetnek belőle egészségügyi problémák.
Sok mindentől függ amúgy, hogy ki mennyit hízik vagy mennyi az ideális hízás a terhesség alatt, van akinek, például aki nagyon vékonyan kezdte a terhességet, hogy még a 20 kg is belefér.
kedves kérdező, a 20. hét körül én is olyan 10 kiló körül jártam...
Most 36 hetes vagyok és már 20 kiló plusz van:(
Egyébként nem látszik rajtam (57-ről kezdtem), mindenki azt mondja akivel csak találkozom, hogy ohhh, milyen csinos kismama...DE iszonyú nehezen bírom magam, mindenem fáj, a lábam, a talpam állásnál. és ez biztos, hogy a súly miatt van:(
Átérzem a helyzeted, mert én is mindig éhes voltam, és tudom milyen nehéz megállni, de ha előről kezdenem biztos jobban odafigyelnék, és próbálnék kevesebbet enni!
Köszönöm az eddigi válaszokat :)
Folyamatosan erről olvasgatok neten véleményeket, elég sok érvet, illetve megosztott tapasztalatokat találok arra vonatkozóan, hogy még véletlenül se diétázzak!
Egy 5 gyerekes anyuka barátnőm szerint, ha nem vizesedek, nem fulladok, és jól érzem magam a bőrömben, akkor ne aggódjak, csak sétáljak sokat :)
Még mindig várom a személyes tapasztalatokat :)
Nagyon érdekel ez a téma, meg minden ami a kislányommal kapcsolatos, napokat tudnék végigbeszélni erről :)
Hát nem tudom :) Legszívesebben leülnék sok kismamával meg anyukával egy szobába, és a sztorikat, hallgatnám, meg mesélnék az aktuális érzésekről. :)
Teljesen be vagyok zsongva, és már nagyon várom...
Már mindent megvettünk... de olyan lassan telik az idő :)
Kicsit soknak tűnik, most kéne visszafogni. Az előzőek már elmondták miért.
A saláta nagyon jó, a puffasztott búzából se egyél sokat, mert azért az is hízlal.
Próbálj meg mindenből kevesebbet enni, és többet inni. Pl. étkezés előtt igyál meg egy pohár vizet. Kevesebb fér a gyomrodba az ételből.
Ha nagyon éhes vagy, egyél csak 1-2 falatot és igyál. Menni fog! Sok sikert!
Szia!
Én az első terhességem során elég sokat híztam (25 kilót), amivel nem is az volt a legnagyobb gond, hogy utána 1 év volt mire lement, hanem az, hogy magas volt a vérnyomásom, vizesedtem és toxémiás lettem a végére. A babám szerencsére egészséges lett, de nekem a terhesség utolsó harmada elég "terhes" volt a nagy súlyom miatt. Fájt a derekam, nehezen mozogtam, a levegővétel is sokszor nehézkes volt-szóval nem éreztem magam jól a bőrömben. Most a másodikkal vagyok állapotos, egyáltalán nem fogyózom, de arra odafigyelek, hogy ne kajáljak ész nélkül, esténként visszafogom magam, és kenyér helyett 2 sz. puffasztott búzás szendvicset eszem, sokat sétálok, és most jobban is érzem magam a bőrömben, mint az első terhességem idején. A 11,5 kiló hízás valóban nem kevés, de nem is vészes. Ha most elkezdesz odafigyelni, nem lesz baj. :) Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!