Akik tornáztak a terhesség mit mozogtatok?
Sziazstok az lenne a kérdésem, hogy akik tornáztak a terhességük alatt mire mozogtak? Én még mielőtt elkezdeném az orvosom áldását megvárom minden féleképpen de érdekelne, addig is ki mire mozgott mennyire változtatott a mozgásán hetente hányszor mennyi alkalommal. Én a terhességem előtt Rubint Rékára mozogtam a 90 perces alakreform edzésére és még az ahhoz tartozó dvd-re plusz még egy párra felváltva csináltam. Én arra gondoltam, hogy a kismama tornáját csinálnám most.
A hét hét napjából 6-ot mozogtam és már hiányzik nagyon mert az orvosom azt mondta, hogy 12 hét után kezdjek el tornázni csak.
Igen én is erre gondoltam első sorban, hogy szülésnél az, ha van egy állóképességem amit múlt évben összeszedtem most nem kellene elrontani azzal, hogy nem mozgok.
Hova jártál terhes tornára?
Az a baj, hogy dolgozom és nem tudom, hogy ez így mennyire lesz rá lehetőségem.
Én a Mária sóbarlangba jártam, mert nagyon allergiás vagyok, és összekötöttem a kellemest a hasznossal. :)
Szerintem is nagyon jó, ha nem hagyod el magadat. Én pl. kitolásnál állva toltam ki a babámat, eszméletlen jó volt. Volt állóképességem, amit a doki látott rajtam, és így megengedte, hogy lemásszak a szülőágyról. És a gravitáció segített. Hipp-hopp kint volt a baba. :)
Hát én az első szülésemnél még remek kondiban voltam (legalábbis magamhoz képest), és az volt a legnehezebb szülésem, a harmadiknál meg nulla kondim volt, az elsőre alig jutottam fel gyalog, mégis kicsusszant az óriásbébim tök könnyen, szóval én nem hinném, hogy ettől függ a szülés.
Barátnőmnek feküdnie kellett a 20. héttől szülésig, és egy óra alatt megszült. Szóval itt inkább a tágulás és hasonlók játszanak szerepet.
De! Ezzel nem a tornától akarom elvenni a kedveteket, mert az 100%, hogy a terhesség alatt, és talán szülés után is fittebbek lesztek, és tesztek magatokért, szóval csak hajrá! :D
Én végig zumbáztam, a dokim megengedte persze a végére már lightosan:)
Nagyon jól éreztem magam, utoljára 37 hetesen voltam:)
Érdekes, hogy az első terhességemmel semmit nem csináltam, teljesen el voltam puhulva, mégis könnyen szültem, gyakorlatilag kipottyant a fiam. A lányomnál meg fitt voltam, végig tornáztam, és baromi nehéz szülés volt:) De szülés után mindenképpen jobb volt amiatt, hogy fittebb voltam:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!