Az egyszeri támogatáshoz szükséges 4 pecsétet kinek kell bepecsételnie a könyvbe? És milyen vizsgálatokkor?
Figyelt kérdés
Nekem eddig se a védőnő, se a nőgyógyász nem pecsételt.Kezdek aggódni, már csak amiatt is, mert valószínűleg nem annál a dokinál fogok szülni, akihez járok, mert ott megszünt a szülész osztály.És egy teljesen másik dokitól nem kérhetek igazolást, hogy jártam hozzá terhesgondozásra...:(2009. szept. 4. 10:28
1/4 anonim válasza:
Szia!
Az egyszeri anyasági támogatás feltétele, hogy legalább 4 alkalommal jelenj meg terhesgondozáson. Na mármost a terhesgondozást a védőnő, a nőgyógyász és a háziorvos együttesen látja el. A támogatáshoz ezt orvosnak kell majd igazolnia (a kiskönyv alapján). Ha a saját orvosod nem ad majd igazolást (a 35. hét környékén), akkor általában az a kórház állítja ki, ahol szülsz.
Nálunk a védőnő minden alkalommal beír, a doki a sima uh-k alkalmával nem, de a terhesgondozáson beír.
2/4 anonim válasza:
Az egy dolog, hogy pecsételnek vagy nem. (a védőnőnek nálam sem volt pecsétje) Az a lényeg, hogy a vizsgálatkor írnak valamit a könyvbe. A 4 alkalommal való megjelenésről szóló igazolást emlékeim szerint a terhesgondozó adta ki. Saját magad megnyugtatására is rákérdezhetsz a védőnőnél az igazolásra, hogy helyileg mi ez ügyben a szokás. Ha nem pecsételnek gondolom nem Te vagy arra fele az egyetlen kismama akinek nem pecsételnek, nem hiszem, hogy a többieknek ez ügyben lett volna valami gondjuk az anyasági támogatás igénylésénél. A szabályozásban úgy van megfogalmazva, hogy 4 alkalommal kell részt venni a terhesgondozáson (pecsétről nincs szó).
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket!
Ha legközelebb megyek a védőnőhöz, mindenképpen rákérdezek, de már napok óta foglalkoztatott a kérdés... :)
2009. szept. 4. 11:11
4/4 anonim válasza:
Én máshol szültem, mint ahova jártam gondozásra. A szülés után a doki akinél szültem adott egy igazolást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!