Hol csinálnak olyan amniocentézist, aminek pár nap aĺatt
megvan az eredménye? És mennyibe kerül?
Szia!A Telki magánkórházban,és ha jól tudom 160 vagy 180 ezer forint most.Én 2008 januárjában csináltattam ott(rossz volt az integrált tesztem,1:120 volt az esély,hogy Down kóros a baba),akkor 150 ezer forint volt.Nálam úgy volt,hogy szerda reggel végezte a Keszthelyi doktor a beavatkozást,és azon a héten pénteken délután már hívott is,a következő hét elején meg küldte az előzetes eredményt(minden rendben volt).Persze a levett mintát még tovább is tenyésztették,de azt mondta,ha ki is derül valami,az már nem nagy kaliberű dolog.2012-ben meg CVS-t végeztettem az Istenhegyi Géndiagnosztikán,az 60 ezer ft volt,4 nap alatt volt eredmény,és a 11. terhességi hétben végezték(minél előbb akartam,a korom miatt végeztettem).Gond van Nálad?2 fiú+4 hónapos csajszi anyukája
2013. jan. 31. 06:52
Szia.
Ugyan nem magzatvízvétel, hanem korionboholy-biopszia. Én nagyon kifutottam az időből, már a 21. héten voltam, amikor kiderült, hogy gond lehet. Ide irányítottak, sűrgős esetben 2 nap alatt is megvan, 60-70ezer körüli összegre emlékszem.
Bár végül nem csináltattam meg a vizsgálatot.
2013. jan. 31. 08:23
Utsó vagyok. Csak a lényeg maradt ki: az "ide" az Istenhegyit jelentené.
2013. jan. 31. 08:23
Igen én is így voltam lepényi mintavétel (cvs) az ami napok alatt megvan az amniónál én úgy tudom kell bizonyos idő egy hét is talán míg a sejteket meg lehet vizsgálni ezért is van az hogy akinél későn vesznek észre vmi eltérést (mint nálam is) ott már lepényi mintavételt csinálnak, aminek nagyobb a vetélési kockázata de sokkal hamarabb kész van.
2013. jan. 31. 09:21
5/11 A kérdező kommentje:
Chorion biopsziát nem csak a 16. hétig csinálnak? Mert én már majdnem 17 hetes leszek, amikor kiderül az integrált teszt.
17 hetesen még bőven benne vagy az időben ha valami miatt menni kéne akkor is a Baross utcába 2-3 hétre max adnak időpontot és köv héten már le is veszik és még fizetni sem kell,miért gondolod hogy szükséged lesz rá,vagy csak informálódsz?
2013. jan. 31. 10:36
4 es vagyok, nem. Ha indokolt akkor nem. álam az volt találtak pár uh-s eltérést és megcsinálták.
2013. jan. 31. 10:45
8/11 A kérdező kommentje:
Közepes kockázatú lett a kombinált tesztem, keddem megyek integráltra. Gondolom, ha az sem lesz jó akkor fognak továbbküldeni...
Egyelőre csak tájékozódom:)
"Chorion biopsziát nem csak a 16. hétig csinálnak?"
Nem. Nekem a Bajcsy-ban azt mondták, hogy a 16. hét uán általában már inkább magzatvízvételt csinálnak. De mivel a Chorion hamarabb megvan, azért azoknak is ezt ajánlják fel, akik már nagyon kifutottak az időből. Nekem is ezt javasolták a 21. hét végén (és csak ezt, a magzatvízvétel már nem fért volna bele).
2013. jan. 31. 16:58
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod kedves Utolsó válaszoló:)
Kapcsolódó kérdések: