38 hetes kismama vagyok és még soha nem vérzett az orrom. Most elindult belőle. Mitől lehet ez? Hirtelen vérnyomás leesés vagy valami?
2009. szept. 2. 14:16
1/7 anonim válasza:
Inkább a hirtelen megemelkedő vérnyomás, vagy magas vérnyomás miatt lehet. Ha megemelkedik a vérnyomás hirtelen, lehet a hajszálérbe olyan intenzitással érkezik a vér, hogy egyszerűen nem bírja ki a gyors tágulást, és elpattan. Mindenesetre hívd fel az orvosodat vagy védőnődet, mennyire ad ez aggodalomra okot.
2009. szept. 2. 14:23
2/7 anonim válasza:
Szia! Az első válaszolónak igaza van, a vérnyomás emelkedés válthat ki orrvérzést, de ne félj semmitől. Csak méresd rendszeresen, figyeld meg, hogyan változik. Nem lesz semmi gond! :) Boldog babavárást, és később még boldogabb babázást kívánok!
2009. szept. 2. 14:25
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Csak pont ez a furcsa hogy eddig alacson volt a vérnyomásom. Holnap úgyis mennem kell a védőnőhöz és akkor majd rákérdezek. Csak megijedtem, mert még sosem vérzett.
2009. szept. 2. 14:29
4/7 anonim válasza:
Nekem nagyon nagyon alacsony volt végig a vérnyomásom a terhesség alatt (kb mint egy hulláé). Ennek ellenére az orrom az elejétől a végéig hetente 3-4 alkalommal vérzett, mindig reggel, ahogy felültem az ágyban. Azt olvastam, hogy a kismamák megnövekedett vérmennyisége miatt van ez, amennyiben nem magas a vérnyomás, úgy ártalmatlan terhestünet. Szülés óta nem vérzett egyszer sem az orrom.
Azért említsd meg a védőnődnek, de nem hiszem, hogy gond lenne.
Könnyű szülést kívánok neked!
2009. szept. 2. 15:03
5/7 anonim válasza:
Szia! Nekem is alacsony a vérnyomásom és a cukrom is. A 16 héten kezdett vérezni az orrom. Akkor K vitamint kaptam, és mostanáig nem volt gond. Most 35 hetes vagyomk és megint vérzik az orrom, most a K vitamin is rendben van, még mindig alacsony a vérnyomásom és a cukrom is. A fül orr gégén azt mondték, hogy kiégetik a huncutkodó eret, ha akarom, de nem életveszélyes az állapotom. De én már 3 hete ülve alszom, mert csak úgy vagyok rá képes.
Ömlik avér, vagy csak orrfújásnál veszed észre?
Ha ömlik, téged is tovább küldenek a fül orr gégére...
2009. szept. 2. 15:05
6/7 anonim válasza:
Szintén alacsony vérnyomásos vagyok és az orrom is vérezget...
2009. szept. 2. 16:23
7/7 anonim válasza:
Nekem normális a vérnyomásom, végig 120/80 volt, mégis az első trimeszterben és most az utolsóban is vérzik az orrom. Nekem azt mondta a doki, ez azért van, mert több vért keringet a szervezet a baba miatt, és a hajszálerek kissé elvékonyodnak ilyenkor, ami elpattanhat. Semmi probléma ezzel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!