Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 14-18 hetes terhességnek...

A 14-18 hetes terhességnek milyen tünetei vannak? Mit kellene érezni?

Figyelt kérdés

Tudom, kicsit hülyén hangzik a kérdés, de nagyon ideges vagyok.

Szeptember 1-én jött meg utoljára rendesen a menstruációm, azóta inkább olyan hébe-hóba, hol csak 2 napig, hol háromig. Az állaga és színe normális. Először arra gondoltam, hogy csak kezd visszaállni a dolog a "régi kerékvágásba" - a szülésem előtt is mindig ilyen össze-visszán jött meg.

November 10-én és 20-án biztos, ami biztos, csináltam egy-egy terhességi tesztet, mindkettő negatív lett.

Decemberben és most, január elején szintén két nega tesztet produkáltam.

Viszont annyira, de annyira rettegek attól, hogy esetleg mégis terhes lehetek, hogy néhány napja már úgy érzem, mintha valaki rugdosna belülről... a hasamban is furcsa érzésem van, bár gyanítom, az inkább az idegeskedés miatti nemevés miatt van.

Ha megnyomkodom a hasam, nem érzek semmi szokatlant - nincs keménység, nincs pukli, semmi ilyesmi.

Egyéb terhestünetet sem produkálok - se rosszullétek, se mellfájdalom, semmi. (Mondjuk, nekem az első terhességem is tünetmentes volt.)

Ezeket a kis mozgásokat néha majdnem a köldököm vonalában érzem, néha jóval alatta... egyszerűen nem tudom, hogy csak az idegesség miatt beszélem be magamnak, és a testem reagál a feszültségemre, vagy tényleg baj van.

Tudom, tudom, menjek orvoshoz. Megyek is, de csak február 13-ára kaptam időpontot, addig viszont megőrülök!

2013. jan. 29. 14:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Vegyél ma is egy tesztet, hogy megnyugodjál, aztán febr. 13-ig már úgyis mindegy, akárhogy is van.

Én szülés után is éreztem, de még akár évek múlva is ugyanolyan érzést, mint amikor mocorog a hasamban. Pedig tök vékony vagyok, hamar kiderült volna, ha jön a következő.

Ennek ellenére mikor jött a második baba, akkor pontosan tudtam, hogy mikor mozog ő és már nem kamu-mozgás van. :)

2013. jan. 29. 15:09
 2/4 A kérdező kommentje:

Szia! Köszi a választ!

Azért nem akarok újabb tesztet venni, mert ha már valóban mozgást érzek, az igen előrehaladott terhességre utal, és ahogy olvastam, a tesztek egy bizonyos idő után (15-17. hét) már nem mutatják ki a terhességet. :S

Én 15 hónapja szültem, és egy esetleges terhesség, pláne, ha előrehaladott, most felérne egy óriási katasztrófával. (Hadd ne soroljam: én itthon gyesen, a férjem két hete vesztette el a munkáját, el kell adnunk a házat, mert nem tudjuk fenntartani...)

Azt elfelejtettem írni, hogy védekezésként fog.gátlót szedek.

Szinte sosem szoktam "bélmozgást" érezni, vagy összekeverni azt holmi magzatmozgással, de most nagyon ideges vagyok, és félek, hogy mégsem csak beképzelem a dolgot. :S

2013. jan. 29. 15:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem akarom, hogy jobban megijedj, de szerintem menj be a kórházba egy uh-ra. Ha olt az előző szülésednél szülésznőd, hívd fel, hogy vigyen már be egy uh-ra. Én 2012.03.23-án szültem kislányom, júniusban egyetlen este alatt összehoztunk a párommal ikreket. És, hogy mindezt mikor tudtam meg??? 2013.01.04-én. Ez tényleg katasztrófa, annyira, hogy örökbe kell adnom majd őket, azóta a párommal is szétmentem, nem tudom megtartani az ikreket. Hát ez az én sztorim, és higgyétek el, tényleg abszolút semmit nem éreztem az elmúlt hónapokban( kivéve a bélmozgás) Az orvosom azt mondta, ilyenkor még emlékszik a szervezet a terhességre, ezért nincsenek terhestünetek. Kedves kérdező, ne pánikolj, menj el uhra ha nem vagy biztos a tesztben!
2013. jan. 29. 17:05
 4/4 katalin83 ***** válasza:
Szerintem nem vagy terhes,nekem is csak 3napg tart ne aggódj!Ilyen idős terhesen már lennie kell pocinak.Ne járjon ezen az eszed sokat,mert előbb-utóbb még tüneteket is fog a szervezet produkálni. Inkább menj el az orvoshoz az a biztos!!!
2013. jan. 30. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!