Igaz vagy nem, hogy terhesen nem jó sok tejet inni?
Többször is hallottam és olvastam már itt-ott, hogy nem jó sok tejet inni a terhesség alatt, mert akkor tejallergiás lehet a baba mire megszületik, vagy ilyesmi. Tudja valaki mi az igazság? Én még az elején tartok, 13 hetes vagyok. Viszont 4.hét óta kihányom a vizet, vagy ha nem hányom ki, akkor is émelygek és rosszul vagyok tőle jó ideig. A gyümölcslevekért sem vagyok oda, mert émelygek az édes ízűktől. A tej egyedül, ami megmarad bennem, és jól is esik ráadásul. Mivel nem tudom mennyire igaz vagy nem igaz ez a dolog, hogy nem jó sok tejet inni, így próbálok napi max 2-3 pohár tej mellett mást is inni, de mindig fáj a hasam a más innivalóktól. Anyukám is azt mondta velem és a bátyámmal is végig tejet ivott, és nincs tejallergiás a családban. De ha tényleg igaz ez a "pletyka", akkor én inkább nem innék sok tejet, nehogy később baj legyen belőle.
Köszönöm a válaszokat.
Ezt én is olvastam, pontosabban úgy volt, hogy a 3. harmadban csak minimális tej, tojás, hal javasolt, mert allergiát okozhat a babánál.
Egyik rokonom nem figyelt ezekre, és tejallergiás lett a kislánya, ne tudd meg mit szenved vele, hogy a 3 éves gyereke még mindig bekakil.
Mindent összevetve azonban szerintem nem lehet csak ennek felróni a tejallergia kialakulását.
Esetleg próbálj meg laktózmentes tejet inni, talán ez kevéssé allergén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!