Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Igaz vagy nem, hogy terhesen...

Igaz vagy nem, hogy terhesen nem jó sok tejet inni?

Figyelt kérdés

Többször is hallottam és olvastam már itt-ott, hogy nem jó sok tejet inni a terhesség alatt, mert akkor tejallergiás lehet a baba mire megszületik, vagy ilyesmi. Tudja valaki mi az igazság? Én még az elején tartok, 13 hetes vagyok. Viszont 4.hét óta kihányom a vizet, vagy ha nem hányom ki, akkor is émelygek és rosszul vagyok tőle jó ideig. A gyümölcslevekért sem vagyok oda, mert émelygek az édes ízűktől. A tej egyedül, ami megmarad bennem, és jól is esik ráadásul. Mivel nem tudom mennyire igaz vagy nem igaz ez a dolog, hogy nem jó sok tejet inni, így próbálok napi max 2-3 pohár tej mellett mást is inni, de mindig fáj a hasam a más innivalóktól. Anyukám is azt mondta velem és a bátyámmal is végig tejet ivott, és nincs tejallergiás a családban. De ha tényleg igaz ez a "pletyka", akkor én inkább nem innék sok tejet, nehogy később baj legyen belőle.

Köszönöm a válaszokat.

2013. jan. 21. 10:49
 1/3 anonim ***** válasza:

Ezt én is olvastam, pontosabban úgy volt, hogy a 3. harmadban csak minimális tej, tojás, hal javasolt, mert allergiát okozhat a babánál.

Egyik rokonom nem figyelt ezekre, és tejallergiás lett a kislánya, ne tudd meg mit szenved vele, hogy a 3 éves gyereke még mindig bekakil.

Mindent összevetve azonban szerintem nem lehet csak ennek felróni a tejallergia kialakulását.

Esetleg próbálj meg laktózmentes tejet inni, talán ez kevéssé allergén.

2013. jan. 21. 10:57
 2/3 anonim ***** válasza:
En vegig a terhessegem alatt ittam tejet, ettem tejtermeket, nem vittem tulzasba, csak a normalis mennyiseget. Lanyom tejallaergias lett, de persze ezt nem lehet tudni, hogy van-e osszefugges. A tejallergia mar par hetes korban kimutatkozott, mikor meg csak anyatejes volt, es az anyatejen keresztul atment az allergen anyag, vereset kakilt. Szoval szerintem ha par hetesen kimutatkozik az allergia ugy, hogy az anyatejen keresztul atmegy, akkor szerintem siman a mehben is eljut a babaig. Viszont azt nem mondanam, hogy attol lett allergias, hogy kapta a tejet a mehen keresztul. Szerintem attol nem lesz allergias valaki valamire, mert "eszik belole".
2013. jan. 21. 13:21
 3/3 anonim ***** válasza:
Én ittam végig és nem lett a lányom tejallergiás!
2013. jan. 21. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!