Az anyatej meddig tárolható hűtőben? A védőnő 2hetet mondott, de én utána olvastam és 2-3 napot írnak. Akkor meddig is? (Mi hordjuk az anyatejet. )
Figyelt kérdés
2013. jan. 19. 23:03
1/6 anonim válasza:
Lefejt tejet 24 óráig szabad felhasználni,azaz megitatni a picivel,és a hűtőben is nem az ajtóban,hanem a polcon szabad tárolni.
Fagyasztva 3 hónapig szabad felhasználni.
24+4 hkm
2/6 xStefix válasza:
A frissen fejtet(!) hűtőben középen hátul 3-5 napig.
Az olvasztottat 24 óráig.
Fagyasztva: ha belül van a fagyasztórész 2 hétig, külső ajtós fagyasztónál 3-6 hóig, fagyasztóládában 6-12 hónapig.
3/6 anonim válasza:
A kórházban 24 órát mondtak, én sosem tartogattam tovább (vagyis utána ment a fagyóba).
4/6 anonim válasza:
A frissen fejt tejet én sem tárolnám 24 óránál tovább hűtőben, és az egyik gyerekorvos azt mondta, hogy fejés után rögtön menjen a fagyasztóba, az a tuti. Mondjuk az elején én se fagyasztottam azonnal, és nem lett gond, de frissen jobb eltenni szerintem. Ha kell, úgyis ki lehet olvasztani. Fagyasztóba max. 3 hónapig tartanám.
5/6 anonim válasza:
1-es vagyok:
Nekem az Avent mellszívó használati utasításában van leírva az,amit leírtam neked.
És természetesen fejés után a friss tejet csak úgy szabad tárolni hűtőben 24 óráig,hogy le kell zárni a tejtároló poharakat légmentesen!!
6/6 anonim válasza:
Én adtam le tejet az anyatejgyűjtőbe, és ott mondták, hogy 48 óráig nyugodtan lehet tárolni a frissen fejt tejet (ők is elvitték még a 48 órásat is). A fagyasztottra pedig 6 hónapot mondanak, vagy, ha nagyon sterilen van elrakva, akár 12 hónapig is felhasználható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!