Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jár-e a szabadság táppénz alatt?

Jár-e a szabadság táppénz alatt?

Figyelt kérdés
Ha május 1-je óta táppénzen vagyok és még az összes szabadságomat nem vettem ki akkor azt a cégnek ki kell fizetni vagy ilyenkor mi van???Előre is köszi a segítséget!
2009. aug. 30. 18:58
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha újra keresőképes leszel, akkor tudod kivenni. Csak ha megszűnik a munkaviszony, akkor lehet pénzben megváltani.
2009. aug. 30. 19:18
 2/4 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom,hogy a dolgozó éves szabadságának 25%-val rendelkezik, a többit a munkáltató adja ki, a dolgozót időben kiértesíti az időpontról. Ha folyamatos betegállományban vagy május 1-e óta, akkor kizárt dolog,hogy végig szabadságot írjanak ki. Egyébként munkahelye válogatja az ilyen helyzetbe került dolgozó "kérését". A betegállományt hivatalosan igazolni kell,tehát kell a beteglap,de a munkáltatómmal (főnökömmel) megbeszélhetem,hogy táppénz helyett szabadságot írathassak ki, mert nem szeretném a táppénz folyósítását. Természetesen ez hónapokon keresztül nem járható út. Május 1-től a munkáltató kifizeti a 15 nap betegszabadságot, a következő naptári naptól folyósítják a táppénzt. 4 hónapra kiírható szabadságod nincs, így sajnos csak a táppénz marad. A szabadságot, csak kilépéskor fizethetik ki szabadságmegváltás címén. Aki nem lép ki a munkahelyéről, de marad a következő évre szabadsága, az nem veszik el, hanem köv.év január 31-ig ki kell kivenni. Amennyiben a dolgozó bármilyen "akadályoztatás" miatt nem tudja 01.31-ig igénybe venni,úgy a maradék szabi nem veszik el. Azt nem tudom,hogy mennyi az elévülési idő, de biztosan kivehető marad. Jobbulást kívánok!
2009. aug. 30. 19:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Nálam is ugyanez a szitu. Ha ezt hamarabb tudom....elmegyek előbb szabira....

A munkaügyis azt mondta, hogy nem vehetem ki, csak akkor, majd ha GYES-ről visszajöttem. Tehát három év szabija, plusz ami most bentmaradt. :( Akkor fizetik ki egyben ha nem akarok GYES után visszamenni......végül is hiába kötelező visszavenniük, úgyis elküldenek...

Minden jót!!

Üdv:

32 hetes kismami

2009. aug. 30. 19:29
 4/4 anonim ***** válasza:

"Tehát három év szabija, plusz ami most bentmaradt."

Nehogy csalódás érjen, azért szólok: nem három évre jár a szabi, hanem csak a tgyás teljes idejére és a gyed első évére.

2009. aug. 31. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!