A toxoplazma, treponeuma és a cytomegalovírus fertőzést hány hetes terhességnél nézik a vérben?
Talán a 12. héten?
Ezek elvégzése előtt kell elmenni a nőgyógyászhoz + vérvételi papírért?
Ezekhez a vizsgálatokhoz a védőnőm küldött a páromtól papírt,de nem üzent semmit,csak,hogy majd a dokitól kérjek laborbeutalót.
Eddig fogalmam nincs hogy nézték-e, de a 24. héten nézik, az biztos.
Kétlányos 23hkm.
Köszönöm a választ!
Hát akkor nem tudom...én még az elején vagyok,de már ezeket a papírokat kaptam.
Toxoplazmát nálam a 12. héten néztek, és hepatitiszt is. A többit még nem. Nekem a háziorvos írta a beutalót, és nem izgatta különösebben, hogy terhességi vérképről van szó, ezért csak a szokásos dolgokat jelölte be. Aki levette a vért, az jelölgetett be egy csomó mindent (részben a nőgyógyászom által írt lista alapján), hogy ezt is, azt is szokták. Ehhez képest a hepatitiszt most írta rá a beutalómra a nőgyógyász, az AFP-vel együtt, pedig már egyszer benne van a kiskönyvemben, hogy negatív. Szóval van kavarodás. :)
Szerintem ne aggódj, a nőgyógyászok tudják, hogy mit kell nézetni, és a kiskönyvben is látszik, ha valami nincs meg. Viszont, ha a beutalót nem ő írja, akkor azért ellenőrizd le, hogy tényleg szerepel-e rajta minden, aminek kell, ne járj úgy, mint én. :)
Szia.
Én 24+2 hetes vagyok,és nekem még nem néztek toxoplazmát meg ilyen vírusos dolgokat.Terhelésesre is csak 26 hetesen kell mennem,hacsak akkor nem-e fogják megnézni,mert a védőnőm a beutalón x-elt pár dolgot,hogy miket nézzenek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!