Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gyed témában jártas anyukák!...

Gyed témában jártas anyukák! Ha csak 4 órában jelentenek be, akkor gyedet is kevesebbet fogok kapni, mintha 8 órás munkaviszonyom lenne?

Figyelt kérdés
nekem könyvelő azt mondta, h. nem lesz más a gyed összege akkor sem, ha csak 4 órás vagyok. de ez elég hihetetlen nekem. erősíteetek meg!

2013. jan. 17. 06:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

59%:

ha tavaly augusztusig dolgozott, és februárban fogják bejelenteni, az a legnagyobb jóindulattal is minimum 6 hónap szünet a két munkaviszony közt. Ez bőven megszakítás, úgy 6-szorosa a 30 napnak:)

2013. jan. 17. 14:12
 12/21 anonim ***** válasza:
De ő most is dolgozik, de februártól átjelentenék 4 órásra, addig 8órában van bejelentve.
2013. jan. 17. 22:14
 13/21 anonim ***** válasza:

Szerintem most nincs bejelentve. Ő ezt írta: "A kérdező kommentje:

februártól jelentenek be és március végére várjuk a babát.

"

Kérdező, jelenleg van munkaviszonyod?

2013. jan. 18. 00:23
 14/21 A kérdező kommentje:
nehogy vérre menjetek miattam lányok! ;) nincsen jelenleg munkaviszonyom,aug. 31-én megszünt. februárban létesülne új, már csak az a kérdés, h. mivel járok jobban. az lenne a legjobb, ha a 4 órás után is ugyan annyi gyedet kapnék,mert akkor nem kellene olyan sokat fizetni magam után. de ha így nagyban csökkenne a gyed összege, akkor nincs mese, ki kell fizetni a 8 órásat. arról nem is beszélve, h. jó lenne tgys-t is igénybe venni.
2013. jan. 18. 06:35
 15/21 anonim ***** válasza:
Akkor bocsánat én félre értettem.
2013. jan. 18. 07:20
 16/21 anonim ***** válasza:

Ha gyedre jogosult leszel, akkor a tgyásra biztosan, tekintve, hogy a tgyásnak kevesebb a feltétele, mint a gyednek.

Kérdező, ahogy írtam, mivel volt megszakítás a jogviszonyodban, így neked a tgyásod max. 137200 lehet (ehhez 196 ezer bruttó kell) de a gyeded nem lehet több a minimálbér 70%-ánál, vagyis 68600Ft-nál.

Ha bejelentenek, akkor 98 ezernél többre felesleges bejelentetni magad.

Akár 4 órában is bejelenthetnek, csak a béred legyen 98 ezer. És azért készülj fel arra is, hogy az OEP beint. Ugyanis az ilyen 1-2 hónappal szülés előtt történő szívességi bejelentésekre nagyon ki vannak hegyezve.

2013. jan. 18. 09:23
 17/21 A kérdező kommentje:

fúúú, hát nem vidítottál fel! komolyan van olyan, h. bejelentenek, de az oep úgy dönt ,nem vagyok jogosult gyedre? ??

és még azt meg tudnád mondani, ha 4 órásban 98E re jelentenek be, akkor a magam után fizetendő költségek alacsonyabbak vagy ugyan annyi, mintha 8 órás 98E re jelentenek be?

2013. jan. 18. 11:13
 18/21 anonim ***** válasza:

A fizetendők mindig összeg után vannak megállapítva, nem munkaóra után.

És igen, megteheti az OEP, mert egyértelmű, hogy csak az ellátások miatt lettél bejelentve. Nem mindenkinél ütközik ez ki, de ha mégis, akkor az bukta:(

2013. jan. 18. 13:38
 19/21 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a segítséget !
2013. jan. 18. 14:51
 20/21 anonim ***** válasza:
Igen az OEP rendszeresen ellenőrzi azokat akik terhesen kerülnek bejelentésre, több ilyen ismerősöm is van és a cég nagyon megütheti a bokáját meg te is.
2013. jan. 18. 15:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!