Gina_0322 kérdése:
17 hkm vagyok, első munkahelyemről most rúgtak ki (12.29) 6 hónap után mert cégváltás miatt próbaidőn voltam, a tb biztosításom emiatt jan 29. én lejár. Mit tudok tenni hogy legalább a tb-m rendezve legyen anélkül hogy fizetnem kellene?
Figyelt kérdés
Dolgozni nem tudok elmenni,mivel terhes nőket nem igazán vesznek fel sehova.2013. jan. 16. 14:29
1/13 anonim válasza:
sokat nem tehetsz,ha nem akarod fizetni.Kérj támogatást az önkormányzattól.
2/13 anonim válasza:
Ezt nem igazán értem, több mint 6 hónapot voltál próbaidőn? Vagy menet közben másik céghez mentél?
Amúgy a munkaviszony megszűnése után 45 napig él a tb-d. Utána max. önkormányzati segítséggel úszhatod meg a tb fizetését.
3/13 anonim válasza:
Önkormányzat átvállalja, ha a családban az 1főre eső jövedelem nem haladja meg a 34200ft-ot, és nincs 850e ft-nál értékesebb autótok. Éppen ma intéztem magamnak. Ha nem világos írj részleteket, mennyi a nettó bevételetek, és segítek kiszámolni. Ja, és egyébként álláskeresési járadék is jár, attól függően hogy mennyi ideig dolgoztál az elbocsátás előtt.
4/13 A kérdező kommentje:
Közben cégváltás volt, és engem küdltek el.
2013. jan. 16. 14:37
5/13 anonim válasza:
3-as vagyok. Valóban 45 napig még él a biztosításod. Utána neked kell fizetni, ha nem vagy jogosult arra, hogy az önkormányzat átvállalja.
6/13 anonim válasza:
Tehát a céget, ahol dolgoztál, megvette egy másik cég? TUdtak a terhességedről? Mert a jogutód átvállalása nem indokolja a várandós anyuka elküldését. AHogy 6 hónapon túl nem tarthatnak próbaidőn se.
Még mindig nem látok tisztán. Ha leírod, hogy pontosan mi történt, akkor lehet tudok segíteni.
7/13 anonim válasza:
3-asnak: az álláskeresési neki sajnos biztosan nem jár :(
("első munkahelyemről most rúgtak ki 6 hónap után" -vagyis nincs 360 napja)
8/13 anonim válasza:
Nagyon nagy butaságot csináltál!!! Nem szabadott volna aláírni semmit!!! De ha már így alakult, akkor menj bíróságra, mert valóban nem rúghattak volna ki még jogutód váltás esetén sem!!!
9/13 A kérdező kommentje:
Mivel arra hivatkoztak hogy próbaidőn voltam azonnali hatállyal szüntették meg a munkaviszonyom és ha nem írom alá a papírokat akkor nem adnak ki semmit és nem tudom intézni a dolgaimat.(Egyébként ahol dolgoztam az Invázió ruházati üzlet volt ahol 6 órásba voltam bejelentve és ők papíron minden úgyis intéztek de valójában 12 órákat dolgoztam heti 4-5 nap)
2013. jan. 16. 14:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!