Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan, aki keresztyén...

Van itt olyan, aki keresztyén szellemiségben neveli, vagy fogja nevelni a gyermekét?

Figyelt kérdés

2013. jan. 15. 20:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
72%
Igen.
2013. jan. 15. 20:52
 2/19 anonim ***** válasza:
83%
Igen, még egy!
2013. jan. 15. 20:54
 3/19 anonim ***** válasza:
64%

Mivel tanultam hittant ezért lógnak egy két bibliai mondat a szemem elött, és eszerint nevelem is a gyereket.

Pl ha megdobnak kövel, dobd vissza kenyérrel. Ez az egyik kedvencem.

Soha nem ütném meg még a kezét sem. Mikor pici volt és engem megütött mert próbálgatta magát, akkor fogtam a kis kezét és megsimogattam vele magamat.

2013. jan. 15. 20:54
 4/19 anonim ***** válasza:
34%

keresztyénben nem de keresztény hitben igen. :)

Mi nem vayunk azok a fanatikud keresztények,de hiszünk Istenben.Mi is jártunk hittanra ,áldoztunk bérmálkoztunk és a gyerekeink is fognak.

2013. jan. 15. 20:57
 5/19 anonim ***** válasza:
35%

Katolikus hitben nevelkednek a gyerekeim, de eszembe sem jutna így leírni: keresztyén! Ettől ájtatosabbnak tűnsz?

Miért nem keresztény?

2013. jan. 15. 20:58
 6/19 anonim ***** válasza:
52%

Miért szóltok neki be?

Keresztyén ha jól tudom, más (vallási ágazat) mint a keresztény, kicsit eltérő, majdnem ugyanaz, de mégis más. Jól tudom?

2013. jan. 15. 21:00
 7/19 anonim ***** válasza:
74%
Mert a reformátusok így írják és nem azért, mert ájtatosabbnak tűnik így...És a kérdésre válaszolva, igen, tervezem, hogy keresztyén szellemiségben neveljem a gyerekem. Nem fanatikusan, hanem ésszerű keretek között. Remélem neki is lesz egy olyan tiszteletreméltó, bölcs, gyermekszerető lelkipásztora, hitoktatója, mint amilyen nekem volt.
2013. jan. 15. 21:02
 8/19 anonim ***** válasza:

Bocsánat az offért...

Aki keresztyén az milyen vallású??Èn azt hittem elírásról van szó.Ahogy olvasom a válaszokat nem....

2013. jan. 15. 21:09
 9/19 anonim ***** válasza:
69%

Én is keresztyénként nevelem a gyerekeim. Vagyis a férjemmel együtt. Mi reformátusok vagyunk. Mi így írjuk: keresztyén. De - az én meggyőződésem szerint a kifejezésben nem kell lényegi különbséget keresni.

Ja, egyébként akár keresztyén valaki akár nem: én is marhára ki tudok néha akadni... Pl ma is... Szóval nem vagyok fanatikus, de szív szerint keresztyén az igen!

2013. jan. 15. 21:14
 10/19 anonim ***** válasza:
48%

Apostolok Cselekedetei:11:26 És lőn, hogy ők egy egész esztendeig forgolódtak a gyülekezetben, és tanítottak nagy sokaságot; és a tanítványokat először Antiókhiában nevezték keresztyéneknek.

A keresztyén bibliai kifejezés

2013. jan. 15. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!