Ez esetben is él a védettségem? Mikor jelentsem be?
Figyelt kérdés
Étteremben dolgozom, most tudtam meg, hogy terhes vagyok. Nyáron valószínűleg pár embertől meg fognak válni, mert visszaesik a forgalom egy megjelenő konkurencia miatt. Attól félek, hogy én, mint eleve hamarosan kieső munkatárs, elsőként kerülnék szóba. Ebben az esetben élni fog a védettségem? Mikor jelentsem be a terhességet?2013. jan. 14. 17:18
1/6 anonim válasza:
itt sajnos már semmi se védi a kismamákat.
szerintem először is orvosi igazolás kell arról hogy babát vársz,de hogy védettséget ezáltal fogsz-e élvezni, nem tudni.
mellesleg étteremben dolgozni elég kemény meló én mint vendéglátós tudom sokáig nem bírnád, és kockázatos.
mindegy mi a munkakör.
2/6 anonim válasza:
Minél hamarabb jelentsd be a terhességed, lehetőleg írásban (is), hogy legyen nyoma. Onnantól kezdve már védett vagy.
3/6 anonim válasza:
Hát szerintem akkor minél hamarabb jelentsd be. Ha tud róla, akkor nem bocsáthat el. Ha nem tud róla, bármikor...
4/6 anonim válasza:
Én most bejelenteném, és szerintem él, ha nem határozott időre vagy feltéve. Ha igen akkor így is úgy is szóba jöhetsz max nem hosszabbítják meg a szerződésed. Én határozott időre lettem felvéve, és sikerült visszamennem dolgozni és már frissen elmondtam a munkáltatómnak a dolgokat.
5/6 anonim válasza:
Mindenkepp irasban kozold,hogy legyen nyoma.Nem reg beszeltem errol egy munkaugyissel. Onnantol kezdve vedett vagy. Azt hogy hatarozott ideju szerzodesnel hogy van,azt nem tudom.
6/6 anonim válasza:
Szerintem határozott idejű szerződésnél is védett vagy, ha bejelented. Viszont ha lejár a szerződésed, akár terhes vagy még, vagy már megszültél, vége a munkaviszonyodnak és nagy valószínűséggel nem is fogják meghosszabbítani.
De mindenképpen jelentsd be, hivatalos formában, azaz írásban. Onnantól kezdve védve vagy, nem rúghatnak ki.
Sok sikert a babaváráshoz és sok örömet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!