30km vok ti ha elsö babátok mikor keztek el neki bevásárolni? És anyagiakba mennyire számitotok?
én korán kezdtem el vásárolgatni, nem vagyok babonás.
a babakocsit használtan vettük, az autósülést újonnan és abból elég drágát vettünk, a babaruhák nagyrészét angol használtruha boltban vettem, és hogy legyen néhány szebb darab is c&a -ban is vettem. pelenkázó újonnan nem drága. ... szval minden hónapban vettem valamit, így nem volt egyszerre nagy kiadás.
a baba március közepén született, de karácsonyra kértünk a babaágyba kókuszmatracot, meg egy-két kisebb dolgot.
boldog babavárást.
Szia
Babakocsiból vettünk csak használtat ami 20000 ft volt,de már a 18. héten elkezdtünk apránként vásárolni így volt időm bőven az akciókat figyelni szülésig össz 140000 ft-ot költöttünk ezek olyan dolgok voltak amik tényleg kelletek
Utána már csak kényelmi cuccokat vettünk: zenélős körforgó,babahordóra zenélős játék,babakocsiba játék,hinta,játszószőnyeg ezek picit több mint 100ezer ft volt
A terhességem 3. harmadának elején kezdtük a vásárlást. Mivel szobát is ki kellett alakítani így mindenestül kb. 500 ezer ft volt (ebben már a ruhácska, pelenka, bútor...minden benne van). Plusz a vizsgálataim, szülés, szülésznő... az még 150 ezer volt összesen.
Ja és itt vettem mindent: www.katibababolt.hu
Mi 270.000 Ft-ot költöttünk, ebbe a babahordozó nincs benne, mert azt kaptunk. Légzésfigyelőből használtat vettünk, amúgy minden új. A 30. héttől kezdtünk vásárolni. Ha okosan csinálod és jó helyen vásárolsz, akkor nem muszáj 5-600 ezreket elköltened, ha nem teheted meg (ezzel nem azokat akarom bírálni, akik ennyit költöttek, félre ne értéstek). Ebbe még a gyerekszoba festése is benne van, ami 30.000 ft volt. Amúgy mi a Bippa Kft-nél vásároltunk (www.babaholmiolcson.hu), igaz nem Brendon minőség, de sajnos arra nem futotta.
Üdv.: 38 h. km.
Nekünk kb 200.000Ft. És mindent újonnan vettünk. Nagyon körülnéztünk hol vásároljunk, így sokat lehet spórolni. (Pl Brendonban akciósan légzésfigyelő+bébiőr 36000Ft, mi Vecsésen 30000-ért vettük ugyan azt.)
De még a szülés hátra van, a dokinak 70.000Ft-ot kell fizetni, igaz szerencsére a terhesgondozáson nem kell semmit fizetnem. És voltunk 3szor 4D-s uh-n, az még kb 32000Ft (de megérte!!!).
A vásárolgatást a 23.hét körül kezdtük, még júli 1. előtt az áfaemelés előtti héten megvettük a drágább, nagy dolgokat.
Most már csak nekem kell pár apróság a kórházba és kész. :)
34 hetes anyahajó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!