Terhesen jarhatok kerekparozni?
A terhesség alatt, ha panaszok nincsenek, a sport kifejezetten jó hatású, természetesen az extrém terhelést ki kell zárni.
Általában azok a sportok nem javasoltak, ahol komoly rázkódás alakul ki, ilyen pl. a terepen biciklizés is! A terhesség alatt valóban nem szoktuk javasolni a biciklizést, elsősorban azért, mert a rázkódás-zötyögés adott esetben vetélést-koraszülést idézhet elő. Ez természetesen a szobabiciklire nem igaz, azt nyugodtan hajthatja és sima talajon is lehet biciklizni.
Hűha! Télen? Én a balesetveszély miatt nem mennék. De a szobabiciklizés az más. Biztonságos, és olyan izmokat mozgat meg ami pont jó(csípő, comb), és nem terheli meg a hasat. Azt ajánlom!
Emellett még az úszást is javasolják kismamaként, persze csak problémamentes terhesség mellett.
Engem sokkal jobban megvisel a séta, így biciklizem. Az úttesten azért nincsenek nagy bukkanók, hó sincs rajta, nem hiszem, hogy bármitől tartanom kéne. Ha gyalog teszem meg ugyanazt az utat, hulla vagyok mire odaérek, a hasam is megfájdul. Biciklivel meg semmi bajom.
Addig amíg nem okoz problémát a terhességed (egyensúlyzavar, keményedés, nagy has...), addig nyugodtan lehet biciklizni.
Én védőnőhöz is így járok, mert ő is messze van, de egyszer sem szólt, hogy abba kéne hagynom. Most vagyok 24 hetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!