Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi kell egy kisbabának? Mit...

Mi kell egy kisbabának? Mit kell megvenni?

Figyelt kérdés

Mivel várjuk a születését, pl, ruha, vagy babaápolás vagy bármi, feltudnátok sorolni mire van szükség egy újszülött kisbabának?Mit kell megvenni?

Felsorolnátok mindent?

2013. jan. 10. 18:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Gondolom kérdező,első baba lesz.gyerek játékok.positőrlő,neogranormon,badik,gyerek szoba kisággyal,pelenka.hosszú lesz a lista
2013. jan. 10. 18:53
 2/5 anonim ***** válasza:
A védőnőd tud adni listát. Mindnél kell lenni, hátha kér a kismama. Mi is kaptunk alap listát, de még azon felül csomó dolgot vettünk.
2013. jan. 10. 18:56
 3/5 anonim ***** válasza:

-kiságy

-pelenkázó/merev pelenkázó lap

-babakocsi

-hordozó, ha van autótok

-babakád

-2,5, mikor a fiamat vártam kaptam a gyerekorvostól újszülött receptcsomagot: fürdető, popsikrém, hintőpor, alkohol (köldökcsonk ápolásához), K vitamin(havi 1 ampulla, míg csak anyatejes) D vitamin(3 éves koráig, 1-2 csepp, orvosi rendelvénytől függően, ősztől tavaszig)volt benne

-textilpelenka: büfiztetéshez, akárhol alátenni

-pelenka

-cumi, cumitartó, cumilánc (utóbbi majd később lesz hasznos, mert ha kiköpi nem esik a földre, de ahhoz nőnie kell majd, újszülötnek még nem ajánlanám)

-cumisüveg: bár én a fiammal 6 hósan kezdtem a hozzátáplálást, és nem volt hajlandó elfogadni

-termosz a cumisüveghez

-kiskanál a vitaminokhoz

-babaolló

-babahajkefe

-babaolaj, ha koszmós lenne

-rózsaméz/bóraxos glicerin, ha szájpenésze lenne

-body, rugdalózó, évszaknak megfelelő ruha: nem írtad mikorra várjátok

-hálózsák

-babamérleg: én úgy tapasztaltam, hogy olcsóbb venni, mint bérelni

-légzésfigyelő, ha téged megnyugtat

-pelenkázótáska: én szerettem, mert előre összepakoltam benne mindent, ha mentünk valahová, csak a vállamra kaptam, és kész

-pelenka

-lemosható pelenkázó alátét (DMben és Rossmanban lehet kapni, leírás szerint egyszer használatos, de bőven többet is kibír. Ezekkel nyugodtan pelenkázhatod bárhol)

-popsitörlő

-orrszívó porszívó

-tengervizes orrsparay: Sterimart 15 napos kortól lehet használni

-mindenképpen legyen otthon lázcsillapító kúpod: ezt a gyerekorvostól kérj

-gézlap, a köldökcsonk ápolásához

Neked

-szoptatós melltartó

-melltartó betét

-bimbóvédő: Garmastant ajánlották nekem, azt nem kell lemosni szoptatás előtt

-tejszaporító tea

-rengeteg, nagy nedvszívó képességű betét pl: Tena Lady

2013. jan. 10. 21:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Egy csomo dolog leszedheto a listarol, amit a legtobb no hasznal.

Pl: pelenkazo szekreny: ha van ra penzed, vegyel, de teljesen felesleges. En az agyon pelenkaztam egy pelenkazo szivacson, konnyebben takarithato, akarhova helyezheto, kulonben is, mihelyt mozgekonyabb lesz a baba, azt fogjak tanacsolni, hogy foldon pelenkazd, nehogy leessen.

Masok meg kiskad allvanyt is vesz...meddig hasznalod? par honap, aztan kinovi a kiskadat.

babajatekok: ha visszaporgethetnem az idot, 1 eves koraig nem koltenek ilyesmire: a kedvenc jatekai a csorgo papir, anyagok, palackok, stb voltak. De a mai napig az ajandek csomagolasa, doboza sokkal szorakoztatobb, mint maga a jatek sokszor.:D

Babamerleg: csak azert van, hogy idegesitsd magad, hogy jajj, most 2 grammal kevesebbet evett a babam, ugye nincs baja? A babad annyit eszik amennyi kell neki. Ok meg nem szorakozasbol esznek, mint neha mi (nassolas), osztonbol, tehat annyit vesznek magukhoz, amennyit akarnak...ha merlegelsz, stresszelsz, tejed banja.

Legzesfigyelo: egy csomo negativ kritikat olvastam rola: teves riasztasok...

Bocs, nem akarok senkit megbantani, dontse el mindenki, hogy ezek kellenek e neki.

Csak szerintem a listak, amiket itt latok, kicsit tulzasok.

2013. jan. 10. 23:13
 5/5 anonim ***** válasza:

Pelenkázót mi sem vettünk, én is ágyon pelenkázok, fürdetni is ott fürdetünk, mivel alacsony vagyok és ott férek kényelmesen a kádhoz a babával. Cumit vettünk, de nem használtam még eddig a 4 hónap alatt. Cumisüveget sem, mert szoptatok. A listámon mellszívó nem szerepelt, azt utólag vettünk, de még nem sokat használtam. Kiskanalat sem vettünk, a Konakionhoz adnak fecskendőt, azt sterilizálom és azzal adok minden olyat. Hintőport, glicerint, popsikrémet a kórházban írnak fel, mikor hazajöttök. Nekünk a hintőpor elég volt a köldökére, nem kellett alkohol. Vattát vettünk a babaolajozáshoz. Babamérleget a védőnőnk adott kölcsön, egy hónapig volt nálunk, azóta tanácsadásra járunk és ott mérik. Légzésfigyelőt vettünk, azt szeretem, megnyugtató, hogy van. Pelenkázótáskának szerintem bármilyen szélesebb, A/4 méretnél nagyobb táska megfelel, bár nekünk a babakocsi tartozéka volt. Huggies újszülött csomagot vettünk ,ebben volt pelus, popsitörlő és pamut törlő (olajozáshoz pl.), ezt vittem a kórházba, mikor szültem. Pelenkázni jó egy pokróc is, nekünk anyukám varrt vatelinbéléses alátéteket, azt használjuk pelenkázáskor, fürdetéskor is. Nem túl vékony, de kicsire hajtogatható, elfér táskában is kis helyen. Pamutvászonból van, hamar szárad mosás után. Porszívós orrszívót használtunk az elején, de macerás volt, mindig sírt a kislány, mikor nekiálltam összerakni-szétszedni, így Karácsonyra kértünk elemes orrszívót, imádja, mert zenél is, én is imádom, mert mindig kéznél van, akár vihetem is magammal. Gézlap jó a glicerines szájtörléshez is, én mindig az ujjamra tekerek két lapot, átitatom a glicerinnel és áttörlöm a kicsi száját, meg hagyom, hogy kicsit szopizza. Fülpiszkálót használunk még, sosem piszkálok semmivel a hallójáratba, nem is szabad, de babaolajjal átitatom és azzal törlöm át a fülkagylót, és a füle mögött. Lázcsillapító kúpot akkor írattunk és váltottunk ki, mikor oltást kapott 2 hónaposan. A szoptatós melltartó nagyon jó találmány, megmaradok ennél akkor is, ha már nem szoptatok, marha kényelmes. Bimbóvédő nekünk nem kellett, de az elején, mikor érzékeny volt a mellem, az Avent bimbóvédő krém nagyon jó volt rá. Ezt le se kell mosni szoptatás előtt. Mintát használtunk, de egy tubus elég borsos árú, 3ezer körül van. Ha jut rá, vegyél, megéri. Tejszaporítót sem iszok, hanem rooibos teát, és mellette még sok folyadékot, levest, és eszek, mint a gép, ez elég. Én simán Always betétet használtam, először super méretet, aztán normált, de sok kellett a 3 hétre. Volt még fehérített papír törlőm zuhanyzás utáni törölközéshez, a gátseb érzékenysége, a vérzés és a fertőtlenítés miatt egy ideig azt használtam, nem törölközőt.

Sudo krémet is beszerezhetsz, az jó, ha elfogy a popsikrém.

Lázmérőt sem láttam a listában, a digitálisat nem javasolták, a régi higanyost meg már nem kapni, gallium van az ugyanilyen elven működő lázmérőkben, azt vettünk, mert még mindig az a legmegbízhatóbb.

Babaruhával szerencsénk volt, sokat kaptunk ismerősöktől, újat sem nagyon kellett venni, azt a családtagok szerezték be. Kis zokniknak viszont nagy hasznát vettem. Fejvédőt varrtunk, kaptunk, vettünk is a rácsos ágyhoz. Lehet még műanyag lepedőt is venni, hogy ne a matrac ázzon, ha átázik a pelus. A mi matracunk decubitus matrac, ezt adták az ágyhoz (Ikea). Ágyneműt anyukám varrt, a pokrócot örököltük. Még a terhesség elején vettem pelenkaanyagból készült fürdőlepedőt, van plüss is, de előbbi jobb. Fertőtlenítőt is vettünk, Neomagnolt, de inkább ioncserélt vízzel forralok, ha sterilizálni kell. Sima csapvíz is jó forralni citromsavval, nem kell feltétlenül sterilizáló készülék. Fürdetőkrémet receptre ír fel a doki, de anélkül is kapni patikában, legalábbis, amit mi használunk, csak 2x annyiba kerül. A csipás szemét kamillateába mártott vattával mostam le, de jó a kamilla borogatni is oltás után. Haskötőt is vettem, de nem nagyon használtam (3 hordás után kinyúlt a gumírozás). A szoptatós hálóingek a kórházban jók voltak, itthon bármi egyebet is hordok, aludni és napközben is, aminek a nyakát le tudom csak húzni a mellem alá szoptatáskor. D-vitamint a háziorvos fog felírni.

Nekem az is szerepelt a listámon, hogy ha nem vagytok házasok, akkor apasági nyilatkozatot kell tenni a szülés előtt, ha házasok vagytok, akkor házassági anyakönyvi kivonatot kell vinni magaddal a kórházba, ami 1 hónapnál nem régebbi. Ezt majd elkéri az anyakönyvvezető szülés után. Esetleg még fürdőpapucs, és kényelmes köntös is jól jöhet.

Babakocsit praktikus elven válassz, ne ár, márka, vagy divat alapján. A miénk 3 funkciós, bazi nehéz, de stabil és masszív, nagy kerekei vannak, bármilyen terepen bármilyen időben elmegy. Volt hozzá táska, esővédő, szúnyogháló és alsó tárolórekesz is, a tolókar állítható előre és hátra is, illetve a karmagasság is állítható, ami nekem különösen jó, mert nem szerettem volna a 155 centimmel a hónom aljából tolni a kocsit. A mózesét viszont soha nem használtuk. Jól jöhet egy kendő is, ha van türelmed kötni, akkor szerezz be babakendőt, karikáskendőt (ringsling), kényelmes mindekettőtöknek, és ez újszülött kortól is használható, míg a kenguru csak akkortól, mikor már szépen tartja a baba a fejét (3-4 hónap előtt nem javasolt). Jó, ha van 3-4 kisméretű babapléded is, a kocsiba is kell, sokszor nem is egy, alulra-felülre, meg egyebekre.

2013. jan. 11. 01:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!