Melyiket adnátok:Marcell, Máté, Zsombor, Zalán, Zétény?
18 as vagyok, hát akkor add azt szíve joga mindenkinek. Én utáltam világéletemben hogy akárhány közösségbe jártam, rajtam kívül 3 másik olyan nevű volt. Így nálam első rendű szempont volt, hogy a gyerekeim neve az utóbbi pár évben adott első 20-30 névben legalább, ne legyen benne.
Nem vagyunk egyformák, kinek ez tetszik, kinek az.
Köszi szépen a válaszodat.
Igen egyetértünk ebben,ezért is kérdeztem úgy,hogy EZEK közül melyik legyen?Nem pedig úgy,hogy mit válasszak...?
Kedves Kérdező,
ezeket a neveket én nem választanám a babának, nem azért, mert mind tucatnév- mert titeket ez nem érdekel, és egyébként meg szép nevek, de szerintem egyik sem hangzik jól a Takács vezetéknévvel.
Takács Marcell... még elmegy
Takács Mété - szerintem kimondva nem hangzik szépen
Takács Zsombor- nyelvtörő- de a Zsófiához passzol,
Takács Zalán- na ez a legrosszabb választás szerintem- az A és Á betűk összecsengése miatt- egyátalán nem hangzik jól.
És a Takács Zétény is üti egymást az én fülemnek.
De ez csak egy vélemény volt, Ti döntitek el a baba nevét.
Én valamilyen magánhangzóval kezdődő nevet választanék. Pl Takács Ádám
Egyébként pedig gratulálok a babához!
kedves utolsó!
köszönöm a válaszodat és a gratulációdat!
Szerintem a Takács Ádám kifejezetten nem hangzik jól a sok Á betű miatt.Akkor már az Ákos vagy az Áron inkább,de ezek nem tetszenek...
Már eldöntöttük a baba nevét és szerintem a Takács Máté hangzásával nincsen semmi baj.
Kedves kérdező!
Én azt javaslom: add azt a nevet, amelyik nektek a legjobban tetszik. Felkapott vagy ritka név legyen inkább? Saját tapasztalat: Nekünk az első fiunk Lőrinc, ami 4 évvel ezelőtt meglehetősen ritkának számított, akkor a miénk volt a 2. Lőrinc a városban. Ma már több mindenkitől hallottam és míg akkor nem, ma már benne van a 100 legnépszerűbb gyereknevek között. (Apa nagyon vonakodott akkor, de ma már annyira "Lőrinc" a nagyfiunk, hogy semmi pénzért nem választanánk másik nevet!) A második babának a Zsombor van tervben. (- bátyuska kérésére, bár nekünk is tetszik!-) Nekünk ezek közül az tetszett a legjobban, de mindegyik név szép. És nekem tetszik a testvérek hasonló hangzású neve: Zsófi, Zsombi! Sok sikert a névválasztáshoz!
Kedves utolsó válaszoló!
Köszönöm,hogy írtál.
Közös döntés alapján Zsombor lesz a pici,most már hetek óra így is szólítjuk:)Az utolsó ultrahang alapján pedig teljesen úgy érezzük ez illik rá legjobban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!