Az ultrahang szerint 2 héttel fiatalabb a terhességem mint a menstruációs kiszámolás alapján. Általában melyik dátum a pontosabb?
Ez elég fura... ha fordítva lenne, akkor ugye stimmelne a dolog, mert épp, hogy idősebbnek szokták mondani a dokik a terhességet, mint ahogy Mi gondoljuk... De ez is csak az egyszerűbb számítás miatt van, mert ugye a terhesség 38 hét a fogantatástól, vagyis 40 hét a utolsó menstruációtól... Ezért a fogantatás pillanatában már 2 hetes terhes a nő... :)
Tegyük fel dec. 1-én volt az utolsó mensi, 14-én peteérés/fogantatás. Így ha a 40 hetes terhességgel számolunk, akkor dec. végén 4 hetes terhes valaki. Te hogy számoltad, a doki mihez képest mondott 2 héttel fiatalabbat. Elsejéhez, vagy 14-hez? Mert ha azt nézzük, hogy ált. 40 hetesen megy az ember lánya szülni, akkor ehhez képest Te a doki szerint 2 vagy 4 héttel később fogsz szülni... Szerintem ha tudod, hogy mikor volt meg utoljára, onnan kezdve számold magadnak a 40 hetet, aztán menet közben csak rájön a doki, hogy elnézte a dolgot. Hamarabb biztos nem küld majd szülni, hisz Ő még javában 36-38 hetesnek gondol majd, amikor Te már mész a szülőszobára... :) De addigra csak észreveszi, hogy fejlettebb a babád! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!