14 hetes vagyok,5, 0 lett a legutóbbi éhgyomri cukrom. A védőnő szerint ez nem jó, és egyáltalán ne egyek szénhidrátot. Tényleg ennyire vészes? De akkor miért nem küldött el diabetológiára?
Jól megijesztett!
Amúgy nincsenek tüneteim, nem vizesedek, nem viszketek eddig fél kg-ot híztam összesen. Nincs aceton vagy fehérje a vizeletemben, nem gyötör hirtelen éhség. Napi 5-6 x eszem keveset, nem nassolok, csokit, sütit kenyeret, kekszet stb szinte alig eszek, és az allergiám miatt amúgy sem használok finomított alapanyagokat (Pl fehér répacukor helyett szőlőcukorral v fruktózzal főzök, finomliszt helyett kukorica- meg durumliszttel, stb).
Tényleg ennyire komolyan kellene vennem ezt a 5,0-ás értéket?
Dietetikus vagyok: Kicsit emelkedettebb ez az érték. DE ha ennyire aggódik a védőnőd miért nem mért egy vagy két kontrollt???? Ugyanis ez lehet egyedi eset is, lehet az előző szénhidrát dúsabb nap eredménye. S ha úgy gondolja miért nem küld el már most egy terheléses vizsgálatra?
Lényeg érdemes odafigyelned arra mit és mennyit eszel, amiket írtál indításnak egészen jó. Én beszélnék e helyedben az orvosommal ha van. Illetve nyaggasd a védőnőt,hogy mérjetek legalább 3 egymásutáni nap reggel éhgyomri cukrot.
Nem tudom egyébként mikor és hogyan mérte ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!