Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem ártottam azzal, hogy...

Nem ártottam azzal, hogy magamat kezeltem?

Figyelt kérdés
24 hetes kismama vagyok és ezalatt a terhesség alatt már többször volt gombás fertőzésem.Éppen az ünnepek előtt 2 héttel múlt el.Pont karácsonykor elkaptam a kisfiamtól a hányós hasmenéses vírust és mivel legyengült az immunrendszerem rögtön visszajött az égő kellemetlen érzés ezért vettem canesten kúpot és megcsináltam még 1 kúrát.Előtte való héten kérdeztem az orvosomat,hogy mit csináljak,ha újra kijön a gomba és Ő tanácsolta a canestent.Tehát nem kútfőből találtam ki.Szóval szerintetek jól tettem,hogy kikezeltem magamat?
2013. jan. 1. 14:07
 1/7 anonim ***** válasza:
45%
nem kérdezted meg az orvosodat. Ha megkérdezted volna, nem laikusoktól kérnél "jóváhagyást." és egyáltalán nem tetted jól, mert nem biztos, hogy gombás fertőzésed van. Nem vagy valami felelősségteljes kismama...
2013. jan. 1. 14:15
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
nem ártotál,mert őt a magzatviz és méhed védi mindentől :D
2013. jan. 1. 14:27
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha ilyen egyszerű lenne a dolog, hogy a magzatvíz meg a méh védi mindentől, akkor nem lennne olyan szer amit terhesség alatt nem javasolnak...

A tünetek elmúltak amúgy?

Érdemes egyébként mindig orvosnak megmutatni, mert attól, hogy hasonlóak a tünetek még lehet más betegség is. Viszont mivel olyan kúpot használtál amit már egyébként is, ezért nagy bajt nem csinálhattál.

2013. jan. 1. 14:30
 4/7 A kérdező kommentje:
Elmúltak a tünetek.Azért döntöttem így ,mert egész héten vidéken voltam ott jött ki és mivel egy héttel előtte kérdeztem rá,hogy mit tegyek,ha érzem a tüneteket és a canestent biztonsággal javasolta,úgy gondoltam,hogy inkább elhasználom,minthogy a fertőzés okozzon bajt.Kedves első:köszönöm az őszinte válaszodat,de nem érzem,hogy felelőtlen lennék,ha így lenne nem tettem volna semmit.Nem megerősítést vártam,csak kíváncsi voltam más mit tett volna a helyemben.Csak 16-án megyek az orvosomhoz és akkor nyilván mondom neki mi volt.
2013. jan. 1. 14:40
 5/7 anonim ***** válasza:
A gombás fertőzés nem árthat a magzatnak, csak a bakteriális mert az terjed felfelé. De gyakran van egyszerre a kettő, csak a nőgyógyász tudja pontosan megállapítani és ez alapján írja fel megfelelő kúrát. Én terhesség előtt sokat szenvedtem visszatérő hüvelygombától, canestent még sose írt fel doki, sztem az csak ilyen tüneti kezelésre jó.. a Klion kúp elég hatásos szokott lenni, sajna ilyenkor szájon át bevehető gombaölőt nem lehet bevenni. Egyébként nekem azóta nincs hüvelygombám (és azóta már túl vagyok terhességen, szülésen) amióta a Saforelle intim mosakodót használom. Érdemes beszerezni.
2013. jan. 1. 15:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Jól tetted és nem ártottál vele!
2013. jan. 1. 16:39
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen,azt mondta a dokim,hogy a gombás fertőzéstől ne ijedjek,meg,mert semmi bajt nem tud okozni és,hogy ha érzem az égő vagy csípő viszkető érzést használjak canestent,mert azt a terhesség 2. és 3. trimeszterében nyugodtan lehet használni és utána a gynophilus hp helyreállító kúpot,ami enyhe bakteriális fertőzésre jó.Pont ezért javasolta így,mert a gombás fertőzést általában enyhe bakteriális előzi meg.Köszönöm,hogy válaszoltatok.Holnaptól rendesen elérem,ha gondom van,csak ugye az ünnepek alatt nem volt elérhető és nem is voltam itthon,ezt tartottam megfelelő lépésnek.Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok.
2013. jan. 1. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!