Adnátok támpontot, hogy milyenek a szülés elötti josló fájások?
Nehéz megmondani, mivel mindenkinél máshol, máshogyan.
Ami fontos: ha rendszeresek a fájások, az jelenti hogy "igazik". Ha nem tudod eldönteni, akkor igyál egy deci bort. A jósfájás elmúlik tőle, az igazi nem.
Most sokan le fognak hurrogni ezért, meg alkoholistának nevezni, de nekem ezt a nőgyógyászom tanácsolta annak idején.
Ha bizonytalan vagy, menj be a kórházba, végülis jobb félni, mint megijedni!
Az igazi fájásoknál már nem fogsz tudni gépezni. :)
A jóslók rendszertelen időközönként jönnek, 10-30 másodpercig tart egy fájás, zuhanyzás, sétálás hatására elmúlik. Az igazi fájás soha nem gyengül, egyre csak erősödik. Ha folyamatosan görcsölsz, az nem jósló, viszont nem jelent jót, jobb lenne elmenni orvoshoz.
Én annak idején sokat olvastam erről, a második babámnál nagyon féltem a koraszülésről. (Az hosszú miért.) Szóval két határ van, ami felett azt mondják, hogy esélytelen, hogy bármi baj is legyen. EZ a 30 hét és az egy kiló. Ti már mindkettőn bőven túl vagytok...
Én két olyan, 24 hétre született gyereket is ismerek, akiknek kutya baja, az egyik most nyolc, a másik három éves.
Különben nekem is magas a fájdalomküszöböm, ráadásul az első gyerekemet oxitocinnal szültem, ezért úgy raktározódott el bennem, hogy a szülés valami borzalmas valami. Aztán a második gyerekemnél sokáig fel sem tűnt, hogy szülök, mivel érzetem valamit, de hát igazából nem fájt. Amire beértem a kórházba, már teljesen nyitva voltam és egy cirka félóra múlva már a kezemben volt a lányom.
Szóval csak azt tudom tanácsolni: ne arra készülj, hogy ami fáj, az a szülés, hanem az ami rendszeresen jelentkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!