Augmentint irt fel a dokim.38 hetes vagyok és görcsölök meg egy kis barnás folyásom van. Ez a gyógyszer miatt van vagy ezek már jósló tünetek? Még csak egy szemet vettem be belőle délután.
Én ezt találtam a mellékhatásokról:
4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszer, így az Augmentin is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Nagyon gyakori mellékhatások (10 kezelt betegből több mint 1 esetében jelentkezhetnek)
- lágy széklet vagy hasmenés jelentkezhetnek, melyek többnyire enyhék és gyakran a terápia alatt, máskor pedig a terápia befejezése után gyorsan megszűnnek.
Gyakori mellékhatások (100 kezelt betegből több mint 1 esetében jelentkezhetnek)
- nyálkahártyákon pl. a szájban vagy a bőrön gombás fertőzés a kezelés alatt vagy közvetlen utána.
- gyomor-bélpanaszok, így émelygés, hányás, felpuffadás (meteorizmus),
Ritka mellékhatások (1000 kezelt betegből kevesebb mint 1 esetében jelentkezhetnek):
- májat érintő mellékhatások, májgyulladás, sárgaság is előfordulhatnak, esetleg csak több héttel a kezelés befejezése után.
- emésztési zavarok,
- szédülés, fejfájás,
- bőrkiütések
-
Nagyon ritka mellékhatások (10 000 kezelt betegből kevesebb mint 1 esetében jelentkezhetnek):
- allergiás reakciók, amelyek lehetnek kidudorodó és viszkető kiütések (csalánkiütés) vagy súlyosabb tünetek, amelyek hirtelen jelentkezhetnek, úgymint allergiás duzzanat (angioödéma), néha az arcon vagy a szájon, amely légzési vagy nyelési nehézséget okozhat.
Azonnal forduljon orvosához, ha ezeket a tüneteket észleli.
- a nyelv sárgás, barna vagy fekete elszíneződése, és szőrszerű bevonat megjelenése
- gyermekeknél észlelték a fogfelszín elszíneződését. Az elszíneződés megfelelő szájhigiénével megelőzhető, és fogkefével általában eltávolítható.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
Szerintem azonnal kérdezd meg a dokidat, hogy mitől lehet ez, mert biztosat csak ő fog mondani ne várj egy percet sem tovább. Gondolom a terhességed tényét közölted vele, mert csak ő döntheti el, hogy szedheted-e a gyógyszert vagy sem. Remélem minden rendben lesz.
Szerintem is hívd fel a dokidat.
Az augmentinről én annyit tudok hogy egy olyan antibiotikum, amit terhesség alatt is lehet szedni. De hogy ez nálad mellékhatás vagy a szülés?? Szerintem inkább az utóbbi, de azért mindenképp beszélj az orvosoddal!
Minden jót és könnyű szép szülést kívánok!!!
Valószínűleg a szülés. Azóta csak görcsölgetek semmi folyásom nincs. A baba rendesen mozog és amúgy teljesen jól érzem magam. Lehet, hogy a nyákdugó távozott.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!